Latest news (in Danish):

25.02.09 » Masser af nyt fra Vestfronten.

Møjn.

Endnu en uge er gået, dagene bliver længere og temperaturen stiger. Siden vintersolhverv er dagen tiltaget med næsten 3½ time og ikke nok med at jeg begynder at ane solopgangen når jeg tager hjemmefra kl 6.20, jeg oplever også solnedgang når jeg tager hjem igen. En betragtelig forbedring i forhold til 2 x kulsort.

Ny staffbag
Som et led i Wilsons sponsorat og engagement i Golfteam Storebælt fik mange af os et favorabelt tilbud på udstyr og tilbehør.
Det resulterede i mine nye customfittede Wilson Pi7 jern, som tidligere beskrevet, og nu er endnu en del af pakken så blev leveret, nemlig en splinterny staffbag:


9,5" staffbag i læder og plast med syv lommer.


De glemte at få påtrykt "Vinder af US Masters 2008"
men jeg har fået at vide at det kommer senere...

Om nogle uger får jeg også leveret en bærebag samt håndklæder, handsker osv. Vi er en del der har takket ja til tilbuddet, så ingen tvivl om at vi kommer til at se djævelens godt ud når vi tropper op til kamp i matchende bags og spilleruniformer :o)

Danmarksturneringen i 2009
Det er efterhånden et stykke tid siden at DGU offentliggjorde grupperne til sæson 2009 i Danmarksturneringen, men i ren forglemmelse har jeg ikke fået omtalt det her på siden.
Førsteholdet i Elitedivisionen Øst får fornøjelsen af Hillerød, sidste års sølvvindere fra Smørum, samt sidste års danmarksmestre fra Kokkedal. Unægteligt en benhård gruppe, hvor Hillerød formentlig kommer til at indtage den prügelknabe-rolle som holdet også havde i sidste sæson hvor det blot blev til 2 point.
Programmet ser således ud:

Kampdato     Hjemmehold
16-05-2009   FH Golfteam Storebælt  -  Hillerød
17-05-2009   Smørum  -  FH Golfteam Storebælt
06-06-2009   FH Golfteam Storebælt  -  Kokkedal
07-06-2009   Hillerød  -  FH Golfteam Storebælt
08-08-2009   Kokkedal  -  FH Golfteam Storebælt
09-08-2009   FH Golfteam Storebælt  -  Smørum

Andetholdet i 3. Divison Øst skal tre gange over broen og kæmpe imod fynske hold; Blommenslyst, Lillebælt og Vestfyn.
Programmet ser således ud:

Kampdato     Hjemmehold
16-05-2009   Lillebælt  -  FH Golfteam Storebælt
17-05-2009   FH Golfteam Storebælt  -  Vestfyn
06-06-2009   Blommenslyst  -  FH Golfteam Storebælt
07-06-2009   FH Golfteam Storebælt  -  Lillebælt
08-08-2009   FH Golfteam Storebælt  -  Blommenslyst
09-08-2009   Vestfyn  -  FH Golfteam Storebælt

Tredjeholdet i 4. Division Øst skal op imod Holbæk, Sorø og en genganger fra sidste sæson i form af Kalundborg.
Programmet ser således ud:

Kampdato     Hjemmehold
16-05-2009   Kalundborg - FH Golfteam Storebælt
17-05-2009   FH Golfteam Storebælt - Sorø
06-06-2009   Holbæk - FH Golfteam Storebælt
07-06-2009   FH Golfteam Storebælt - Kalundborg
08-08-2009   FH Golfteam Storebælt - Holbæk
09-08-2009   Sorø - FH Golfteam Storebælt

Som det kan ses spiller andet- og tredjeholdet hjemmekampe på de samme dage, hvilket er alletiders. Det giver et dejligt boost når begge holds spillere, kaptajner og supportere er til stede samtidig. Uheldigvis ligger førsteholdets hjemmekampe modsat, så det kommer måske til at knibe lidt med at nå hjem og følge singlerne (førsteholdet spiller først tre foursomes og derefter seks singler efter frokost, mens de øvrige hold kun spiller én foursome og fem singler fra morgenstunden).

Møde i GTS
Efter endt træning til elitesamling i aftes var der arrangeret et møde i klubhuset. Her fortalte holdkaptajnerne og træneren om den kommende sæson og om hvilke planer der var lagt. Træningskalenderen ligger klar med samlinger hver fredag kl. 17 ligesom sidste år. Planen er at der hver gang skal fokuseres på nye ting indenfor de fire store hovedemner; kort spil, banestrategi, spillet fra 100-150 meter samt det mentale aspekt. På den måde holder vi et overordnet fokus men får bygget ovenpå hver gang. Det lyder umiddelbart spændende og jeg glæder mig til at se hvordan trænerne griber det an.

I efteråret arbejdede jeg på en plan om en ugentlig  slagspilsturnering for eliten. For os der har under 4.5 i handicap er der forsvindende få muligheder for at spille sig ned i handicap, da runden skal være tællende - dvs der skal foreligge matchproportioner og en startliste. Da Korsør Golfklub nu er overgået fra gobook til golfbox så er det pludselig blevet meget lettere at arrangere turneringer, da golfbox selv kan generere startlister og lign. Holdkaptajn Per Riisberg har derfor gået skridtet videre og sørger for at arrangere turnering hver eller hver anden lørdag i den kommende sæson, så nu er der ingen undskyldning for at ikke at kunne gå ned i handicap (udover måske lige hvis man spiller dårligt...)

På holdsiden er der sket nogle rokeringer. Førsteholdet har fået tilgang af Mathias Boksa, en 17-årig amatør fra Sorø med hcp. +1. Væk er Steen Elkjær, som er skiftet til Harekær, samt Christian Møller, som til daglig er pro i skjoldnæsholm og Korsørs Grand Old Man Henrik 'Frede' Frederiksen - begge er nu i den store bruttotrup der udgør andet- og tredjeholdet.
Førsteholdets trup for 2009 kan ses her.

Udover 'Frede' og Møller, som dog udelukkende spillede for andetholdet sidste år på trods af status som førsteholdsspillere, så har truppen fået tilgang af Karsten Kirsch, tidligere elev hos Jan i Korsør og pt. klubpro i Næstved Golfklub. Karsten spiller til plushandicap og må siges at være en klar forstærkning.
Muligvis vil Thomas Larsen, min gamle pro fra Roskilde og pt. tilknyttet Trelleborg, også være en del af spillertruppen i 2009. Thomas er en habil spiller, som i mine øjne virker som en oplagt halvdel i en foursome, især taget i betragtning af at han når han en sjælden gang slår længere end 100 meter, så kan han ikke se bolden :o)
På amatørsiden har vi fået 18-årige Emil Stengade fra Sorø med handicap 3.0 og holdkaptajn Per Riisbergs nevø Rasmus med 5.8.
Alt i alt betyder det at vi kommer til at få to meget stærke andet- og tredjehold i år, og jeg er overbevist om at vi kommer til at skulle spille om oprykning igen. Hvis alt flasker sig vil vi have hele 5 proer til rådighed (tre proer pr. hold er max), og et tredjehold med to proer er så vidt jeg ved fuldstændig uhørt i Danmark.
Per Riisberg arbejder på en opdatering af vores hjemmeside, så der bliver inkluderet spillerprofiler med interessante oplysninger.

Sæsonstatistik
Tilbage i en tidligere nyhed analyserede jeg min sæsonstatistik i 2008 fra Korsør Golfklub. Jeg har i mellemtiden opdateret mit statistik excel-ark med nogle flere oplysninger, heriblandt det gennemsnitlige antal putt pr. green i regulation, den procentmæssige scrambling (ind-og-i) efter en misset green i regulation, og den procentmæssige sandsaving (ind-og-i fra bunker).
Derudover beregnes gennemsnitlig antal birdies, bogeys og dobbeltbogeys/værre pr. runde. Jeg har tilmed overført statistikken fra sæson 2008 til det nye excel-ark som kan hentes her. Den førnævnte nyhed er ligeledes blevet opdateret med den nye statistik.
Hvis du skulle have lyst til selv at føre statistik over dine runder så kan du hente en tom 2009 skabelon her. Det eneste du skal gøre er at ændre hulsammensætningen så den passer til din egen klub.
Jeg overvejer også at lave en skabelon kun indeholdende 7 huller, skræddersydet til min fars behov ;o)


Tak for denne gang - Lars

Kommentarer

     

Sneak peaks:

 

Have

a

peak

at

my

artwork

"When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished by how much he'd learned in seven years."
- Mark Twain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsarkiv:


» Klik her for at se arkiverede nyheder.

Folsberg.dk © 2006 • Lars Folsberg • lars@folsberg.dk