Latest news (in Danish):

11.11.08 » Vinteren kommer krybende.

Goddag igen, trofaste læserskare (jer begge to).

 

Så har vejret for alvor skiftet karakter, vinden blæser koldt og regnen pisker mod ruderne. Mørket kommer krybende allerede inden klokken runder fem og nogle dage føles det som om at lyset slet ikke kommer frem.

Heldigvis kan man så tænde de levende lys og fyre godt op i brændeovnen, og det er lige præcis hvad der bliver gjort for tiden!

Jeg er kommet lidt igang med at tegne igen nu da vejret ikke egner sig til golf, så forvent snarlige opdateringer her på hjemmesiden.

 

Opgradering

Langt om længe har jeg fået givet hjemmesiden en overhaling.

Jeg har i lang tid været utilfreds med at den har fremstået alt for lys og uden de store kontraster. Det har jeg nu fået rettet op på ved hjælp af lidt fiks-fakserier i Photoshop - jeg håber du kan se forskel.

Ligeledes har mine tegninger under "Artwork" også fået en tur, så nu behøver du ikke at skrue ned for brightness og gamma på din skærm for at se hvad de rent faktisk forestiller! Eeeexcellent.

 

Golfafslutning

Efter min fremragende runde i -1 som du kan læse om her, var jeg tvunget til en uges golfpause (det er desværre mørkt allerede inden jeg begynder at tænke på at tage hjem fra arbejde nu).

Lørdag d. 1 november greb jeg dog muligheden da den bød sig, og spillede en runde golf med Thomas, den lokale pro.

Det blev en besynderlig runde golf. Jeg ramte masser af fairways, men de lange pauser fra golf har medført at min skarphed i jernslagene er fuldstændig væk. På trods af 75% fairwaytræf ramte jeg kun 5 greens i regulation. Til gengæld var putteren lige så skarp som den var for en uge siden da jeg var under par. Igen kunne jeg nøjes med 25 putt på de 18 huller. 

På de første 10 huller får jeg scramblet par hjem alle de 7 gange jeg misser green. Derefter følger en bogey på hul 11, hvorefter jeg igen scrambler 2 pars. På "Amens Corner" går det dog galt, idet jeg laver 3 bogeys i træk på hul 14,15 og 16. På hul 17 kommer dagens kun fjerde regulation par, men jeg slutter af i god stil ved at slå et sandjern fra 75 meter ind få centimeter fra hullet til en klar birdie. Min score lyder derfor kun på 76 (+3) på trods af at jeg satte sæson-"rekord" i færrest ramte greens i regulation.

Dagen efter var der afslutningsmatch i Korsør, 18 hullers slagspil. Jeg startede på hul 18 med at flække mit 2. slag med et sandjern langt over green, og det satte ligesom tonen. I modsætning til dagen før var jeg dog slet ikke i nærheden af at putte så godt. Da jeg igen kun ramte 5 greens, men til gengæld måtte notere hele 31 putt, så endte jeg dagen i en meget skuffende 83'er (+10).

 

En lidt ærgelig afslutning på sæsonen, men det tager jeg sgu ikke så tungt. Alt i alt har det været min bedste sæson nogensinde.

Ud af de 20 runder jeg har ført statistik har jeg præsteret følgende:

Mit rundegennemsnit har været på 77,2 slag (+4,2).

Mit puttegennemsnit har ligget på 32,2 putt pr. runde.

Fairwaytræf er helt oppe på 75% pr. runde.
Green i regulation ligger på 59% pr. runde.

 

På trods af mangel på tællende klubturneringer er jeg gået fra

hcp. 5,3 til hcp 4,4 med det laveste handicap hidtil da jeg rundede 4,2 efter at have gået en turneringsrunde i Korsør i par.

 

Nedenfor ses en graf over mine runder igennem sæsonen:

En oversigt over de 20 runder i Excelformat kan hentes her.

 

Målsætningen for næste år må helt klart være at nedsætte antallet af putts pr. runde - målet er at komme under 30 putts pr. runde.

For en hurtig sammenligning har jeg lige hevet fat i statistik fra Robert Karlson (vinderen af Europa Tour 2008 Order of Merit).

 

                                 Lars                    Robert

Rundegennemsnit        77,2 (76,2)            70,1

Fairways                     75%                      60%

Greens i regulation      59%                      71%

Putts pr. runde            32,2                      28,9

Putts pr. GIR               1,94                      1,75

Sandsaves                  19%                      68%

 

Da Korsør er en par 73 bane har jeg tilladt mig at notere min score ifht par 72 i parentes. Det overrasker mig at mine fairwaytræf ligger så højt, mens putningen som forventet halter lidt bagud. Jeg kan dog notere mig at efter jeg købte min nye putter har mit puttesnit de sidste 6 runder været på 29,5.

Jeg har generelt ikke ramt mange bunkers, typisk 0-3 pr. runde, men det er nok meget godt, da mine sandsaves har været nærmest ikke-eksisterende i 2008...

 

Europa Tour er lettere sparsommelig med deres statistikker i forhold til den amerikanske PGA Tour, så derfor laver jeg lige et par yderligere sammenligninger, denne gang med Vijay Singh, vinderen af PGA Tour 2008 Money List.

 

                                 Lars                    Vijay

Scrambles (ind-og-i)    38%                      59%

Birdies pr. runde          2,0                        3,6

Bogeys pr. runde         5,2                        ---

"Værre" pr. runde        0,5                        ---

 

Som tilfældet var med sandsaves fra bunkeren, så ligger jeg også relativt lavt i scrambles. Et fokuspunkt til sæson 2009 må helt klart være indspil - både fra rough, greenkant og bunker, som det er nu så koster en misset green simpelthen for mange bogeys og værre.

Jeg ser frem til at forbedre samtlige facetter i mit spil og bryde

"hcp. 4 forbandelsen" næste år!

 

Tak for denne gang - Lars

     

Sneak peaks:

 

Have

a

peak

at

my

artwork

"When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished by how much he'd learned in seven years."
- Mark Twain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsarkiv:


» Klik her for at se arkiverede nyheder.

Folsberg.dk © 2006 • Lars Folsberg • lars@folsberg.dk