Latest news (in Danish):

25.03.09 » I medgang og modgang...

Ohøj!

Træningskamp i Holbæk
Weekenden bød på to runder golf i koldt og blæsende vejr. Om lørdagen var vi 7 spillere fra bruttotruppen i Holbæk for at spille en træningskamp. Formatet var en 3-bold med en spiller fra Korsør, en fra Holbæk og en fra Kalundborg, hvor alle spillede hulspil mod hinanden. Første singlerne teede ud kl 8:10 og jeg spillede i 5. singlen.
Vi ankom til Holbæk kl. lidt over syv om morgenen og forsøgte forgæves at få varmen på driving range. Med overskyet vejr, temperaturer på 2-3 grader og en kraftig 10-15 m/s vind var det særdeles svært at komme igang. På trods af det lagde jeg fantastisk ud på det første hul. Efter et drive op i venstre side og et 9-jern ind til 5 meter fra pinden så rullede jeg puttet i til en birdie. Jeg formåede dog at formøble det ved at skubbe et 1-meter putt forbi hullet på hul 2. Derfra gik det slag i slag, desværre uden flere birdies men med syv ekstra bogeys til en 77'er. Generelt må jeg konkludere at det lange spil er i bedring, mens det korte spil er meget ringe. Jeg har svært ved at finde længderne omkring green og jeg er utrolig uskarp med putteren. Eksempelvis hul 12, et kun 256 meter par 4 hul, hvor jeg må nøjes med par efter at have drivet op i baggreen med min hybridkølle. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange putt jeg missede fra 1-3 meter...
Hulspillet endte med en 5/4 sejr over spilleren fra Kalundborg og et 3/1 nederlag til Holbækspilleren.

18 stormfulde huller i Trelleborg
Om søndagen gik turen til Trelleborg hvor den store bane var åbnet et par dage i forvejen. Vi spillede en 4-bold, Jakob, Thomas, holdkaptajn Per Riisberg og jeg selv. Vejret var om muligt endnu voldsommere end dagen forinden, temperaturen på 6-7 grader var lidt højere, men til gengæld blæste det omkring 20-25 m/s. På trods af det så kunne jeg virkelig se at mit lange spil er ved at komme op i omdrejninger. Jeg drivede bolden exceptionelt godt, med kun fire missede fairways på hele runden. Jernspillet er også blevet klart forbedret og 67% GIR er klart det højeste i år. Til gengæld er det formentlig et års tid siden jeg sidst har puttet så gennemgående elendigt som jeg gjorde i går. Jeg kunne slet ikke finde længderne - eller retningen - på de lange putt, og når jeg samtidig var hamrende uskarp i de korte putt, så ryger der mange bogeys på kortet.
På trods af hele 37 (!) putts og ikke én eneste birdie, så lykkedes det mig alligevel at komme rundt i 79 slag i de svære forhold (7 bogeys og 13 pars). Samtidig spillede jeg en hulspilskamp mod Thomas, som endte all square.
Hvis jeg skal efterrationalisere lidt, så skyldes de mange putt tre ting:

1. På trods af mange GIR's så var jeg aldrig tættere end 4-5 meter fra hullet i regulation pga. den voldsomme vind der i den grad spillede gæk med os. Det medfører mange to-putt, hvilket igen medfører et højt antal putts på runden.

2. Jeg er stadig alt for uskarp i mine indspil. Hvor jeg sidste år chippede ind til 1 meter og holede, så chipper jeg pt. ind til 2-3 meter og misser. Det gør en stor forskel når antal putts skal tælles sammen.

3. Mit puttestroke er for dårligt. Jeg rammer simpelthen ikke bolden i sweetspot med putteren. Det medfører stor uregelmæssighed i længderne. Det er helt klart noget jeg skal have trænet på.

Når alt det er sagt, så er jeg dog stadig rigtig godt tilfreds med weekendens spil. Mit lange spil er i stadig forbedring, og nærmer sig allerede sidste sæsons kvalitet. Når jeg kan stå i marts måned og allerede slå bolden så godt som jeg gør, så tegner det godt. Jeg ser frem til at greens åbner i Korsør, for så har jeg vist nok et par aftener der skal bruges på puttetræning. Jeg håber meget på at kunne finde den styrke og sikkerhed, som jeg viste i de sidste par måneder i sidste sæson.
I den kommende weekend skal vi spille endnu en træningskamp mod Kalundborg og Holbæk, denne gang i Kalundborg Golfklub.
De udendørs elitesamlinger starter allerede fredag d. 3 april, så det skal nok blive godt!


Tak for denne gang - Lars

Kommentarer

     

Sneak peaks:

 

Have

a

peak

at

my

artwork

"When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished by how much he'd learned in seven years."
- Mark Twain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsarkiv:


» Klik her for at se arkiverede nyheder.

Folsberg.dk © 2006 • Lars Folsberg • lars@folsberg.dk