13.05.2014 » Foråret har meldt sin ankomst.


En god rum tid er gået siden sidste indlæg her på siden. Vinteren har udover en to-ugers periode været ganske mild i år. På de to uger fik til gengæld også ganske store mængder fygesne så sneskovlen blev flittigt brugt. Hvis jeg en dag står over for at skulle købe et nyt hus, så har jeg bare ét krav: Det må ikke ligge på en hjørnegrund. Puha.

Jeg puster og pruster dit hus omkuld.
Under den store efterårsstorm gik det desværre hårdt udover vores eller så flotte store blomstertræ i den japanske have. Det flækkede simpelthen midtover i det voldsomme stormvejr, da vinden fik alt for godt fat i den store krone. Derudover røg der et par teglsten da valmklokken - naturligvis den dyreste teglsten af dem alle - blev blæst ned og knuste et par vingetegl på sin vej ned af taget. Derudover røg der også et enkelt rygningstegl. Jeg troede jeg bare lige kunne køre i byggemarkedet og hente nye tegl hjem, men næ nej. Det skulle blive starten på en frygtelig frustrerende proces.
Først skulle teglene bestilles fra Højslev i Randers. Det kostede 1200,- for tegl og levering. Det viser sig så at ingen af teglene matcher. Tilsyneladende har Højslev indført en ny type tegl der har andre mål og krumninger end de gamle, som blev brugt til vores hus for 6 år siden. Det var dog muligt at bestille en valmklokke af den gamle type, men rygningen havde de simpelthen ikke flere af (!?). De var ikke meget for at tage de forkerte tegl retur. Fragten på 600 var tabt og de tog et stort gebyr for at tage de andre tegl tilbage. Den nye levering endte med at koste omkring 1000 kr. Den gamle rygning havde jeg heldigvis stadigvæk og den kunne limes, og endelig sidst i januar lykkedes det at lukke taget til igen. Hold da kæft et cirkus.

Sol og varme i Dubai
I november tog vi på en ferie til de varmere himmelstrøg. Denne gang var destinationen Dubai i de Forenede Arabiske Emirater. Dubai er en besynderlig by, fyldt med kontraster. Gennem de sidste par årtier er den gået fra at være en søvnig lille fiskerby til en spraglende metropolis med 14-sporede motorveje og gigantiske højhuse. Vi havde en rigtig god tur med flot vejr, ironisk nok den eneste dag med dårligt vejr var da vi var på et resort i ørkenen - hvor det styrtregnede! Lucas hyggede sig i legeland i de mange storcentre, der blev leget på stranden, kigget på kæmpe akvarier og kørt mange ture med mor og far.
Lidt udvalgte billeder fra ferien er lagt op under menupunktet Feriefotos.


Lucas var lidt for bange for at prøve en ridetur på en levende kamel, dette var langt bedre.


Lucas bliver en stor dreng
I februar var Sacha på en solferie i Thailand og lade batterierne op. Da hun kom hjem kunne hun allerede mærke en stor forskel i Lucas' sprog og opførsel. Det går simpelthen så stærkt for tiden. Han snakker løs, synger, laver sjov med os og udvikler sin helt egne dejlige personlighed. Han har allerede udviklet en dejlig humor og kan godt lide at drille mor og far nu og da. Sætningerne bliver længere og mere avancerede og ordforrådet øges dag for dag.

Undervandsjagten griber om sig
i 2013 begyndte jeg jo at fridykke og undervandsjage i det små og nåede at blive ganske grebet af det. Det kulminerede i en tur til Malta som jeg beskrevet i et tidligere indlæg. Planen var at jeg skulle til Malta igen i 2014 og tage SSI level 2 (dyk til 30+ meter), men siden da er min interesse og entusiasme for undervandsjagt nærmest eksploderet, så derfor er Malta nu forløbig skrinlagt og istedet sætter jeg i sensommeren kursen østpå mod den eksotiske danske klippeø Bornholm. Her skal jeg bo i et lækkert Novo sommerhus sammen med en god kammerat og ligesindet UV-jæger fra arbejdet og to af hans venner. Bornholm har noget af det mest unikke undervandsmiljø i Danmark med stejle klippeskrænter, klart vand og store dybder tæt på kysten. Og så er der rigtig mange store havørreder omkring øen. Vi glæder os allerede som små drenge til at komme afsted.


Vi skal bo ved Allinge.


Da min interesse for UV-jagt er øget har jeg også investeret i nyt udstyr. Jeg har således købt en rigtig jagtdragt i 7mm neopren så jeg kan jage året rundt. Den er lavet i det såkaldte "smooth skin" materiale, så jeg ligner noget fra en læderfetischists hedeste drømme, men den er fantastisk varm og smidig at have på i vandet. Jeg har også investeret i nye harpuner, som jeg fik brugt til en rigtig god pris. De er udført i teaktræ og både flotte og rustikke. Der er ikke noget som duften af en håndlavet teaktræsharpun. Den ene kan ses præsenteret her:


NB: Jeg har dog opgraderet spydspidsbeskytteren sidenhen.

For at sætte billeder på min fascination af undervandsjagt, så underholdte jeg mig selv i toget i efteråret ved at klippe en video sammen om undervandsjagt i Norge, som er et af de ypperligste steder at jage. Jeg tog kontakt til forskellige undervandsjægere på Youtube og fik tilladelse til at bruge deres optagelser, og resultatet kan ses nedenfor. Nu glæder jeg mig bare til selv at prøve at tage derop og lave mine egne optagelser en dag... :-)


Spearfishing Norway: A tribute

For at udvide mine jagtmarker, og få nogle gode bekendtskaber at jage med, så har jeg indmeldt mig i KSK, Kalundborg Sportsdykkerklub. Jeg havde en træningsaften med klubben i Kalundborg Svømmehal i februar, hvorefter der var fællesspisning og jeg blev vist rundt i deres klubhus og så de to fede RIB (rigid inflatable boat) som klubben råder over til bla. jagtture ud i Storebælt eller Øresund. Det er nogle super flinke gutter, som jeg allerede har haft de første par dykkerture med. I weekenden i påsken var vi i Øresund og jage torsk. En fantastisk dag med høj sol, blå himmel og havblik på Øresund. Sigtbarheden var 8-10 meter og torskene store. Jeg kom bla. hjem med en rigtig fin 4kg torsk som Lucas var meget fascineret af:


Særligt torskens store flotte tunge var spændende for en lille dreng.

Klubben arrangerer også en årlig tur til Norge for at jage, noget som jeg håber meget at kunne deltage i næste år. Nogle af de imponerende billeder fra tidligere ture kan ses på deres hjemmeside og dømt ud fra dem burde det være muligt at skyde en trofæfisk eller to...

Farvel til GTS
Som jeg kort nævnte i mit seneste indlæg på hjemmesiden, så har jeg besluttet at stoppe som spiller i Golfteam Storebælt. Både som spiller og holdkaptajn har har det været en rigtig fed oplevelse, hvor et par få situationer stadig står skarpt i hukommelsen. Som spiller kommer det afgjort bedste minde fra en søndag i august 2010, hvor jeg i en foursome i 2.division sammen med Mads Dinesen slog Harekærs pro 7/5 med en fantastisk runde golf i fire under par, hvor jeg sluttede med at hole et birdiechip på hul 13 til at lukke matchen.
Som holdkaptajn står skarpest da tredjeholdet sikrede sig en andenplads oprykningsspillet i Gilleleje samme år. En rigtig sjov og hyggelig tur med overnatning i det nordsjællandske.

Tak for en god tid.

Life goes on.


Indtil da, hit 'em straight.

- Lars


Kommentarer