22.05.2013 » Foråret er over os.


Så nåede der alligevel at gå tæt på et lille halvt års tid siden sidste update.

Da der er sket meget de sidste par måneder har jeg besluttet at dele indholdet op i to. Den første del her slutter lige omkring 1. maj.

En lang kold isvinter er vel overstået, og foråret er kommet til Danmark. Vi nyder nu tocifrede varmegrader for første gang siden slutningen af oktober, og det har godt nok været tiltrængt.
Golfbanerne er åbnet igen med spil til sommergreens og alle træer og buske er på nippet til at springe ud i fuldt flor. Dagene bliver længere og lysere og humøret stiger. Jeg elsker simpelthen den her tid på året.

HDR fotografering
Jeg kastede min opmærksomhed på HDR fotografering http://en.wikipedia.org/wiki/High-dynamic-range_imaging i vinters. Kort fortalt går det ud på at man tager tre billeder af samme motiv i forskellige eksponeringsniveau (typisk -2, 0 og +2 EV) og kombinerer dem digitalt. Det kan give nogle ret interessante resultater, selvom man dog skal passe på at begrænse sig, da det hurtigt kan blive for surrealistisk at se på. De to nedenstående billeder er eksempler på HDR som jeg tog i vinters.


En tidlig solopgang i haven.


Vinterkoldt snelandskab i februar.

Vi har også langt om længe fået et investeret i et spejlreflekskamera. Det drejer sig om et Canon EOS 1100D. Modellen er det man kalder entry-level, altså en billig og lidt mindre avanceret model end de fancy sharpshooters man kan købe til tusindvis af kroner. Det er dog stadig et rigtig fint kamera, og det tager rigtig gode billeder. Jeg har ikke fået udnyttet det til HDR så meget endnu, ovenstående billeder er taget med mit Panasonic FT2, men det er klart planen at jeg vil bruge vores Canon i stedet. Sacha havde ellers længe været modstander af DSLR, da hun mente det var for stort og besværligt at tage med på ferie og lign., men da vores ellers rigtig gode Exilim FC100 kompaktkamera har fået en defekt i autofokusmodulet, hvilket gør at halvdelen af de billeder det tager er uskarpe, så overgav hun sig. Hun er dog allerede, ligesom jeg, blevet glad for det nye kamera.

Lucas og Sacha i Thailand
I uge syv var Sacha så vintertræt og trængende efter sol og varme at vi besluttede at booke en rejse til Thailand for hende og Lucas. Destinationen var Krabi, hvor de skulle på en lille rundtur i ø-regionen. Det blev en alletiders tur, hvor mor og søn hyggede sig i stor stil. Vi holdt kontakten ved lige via Skype fra den medbragte tablet, og jeg fik løbende både billeder og dagbog ind af den digitale brevsprække via Dropbox. Smart.
Vejret var dejligt og maden var som sædvanlig på de kanter helt i top. Alt i alt en dejlig rejse, selvom hjemturen på 12 timer i fly på enkeltsæde var lidt hårdt for moderen…


Lucas og Sacha på pittoreske Railay Beach.

Fridykning
Henover vinteren har jeg kastet min kærlighed på fridykning - altså neddykning uden SCUBA apparat eller anden form for ilt end den man trækker ned lungerne i et enkelt åndedrag. Jeg har under vores seneste eksotiske ferier godt kunne tænke mig at holde vejret længere og dykke længere ned til alle de flotte fisk og koraller, og det er altså noget man kan træne sig bedre til. Så henover vinteren har jeg trænet vejrhold og svømmet en del i Korsør svømmehal. I august skal jeg på en uges fridykkerferie på Malta med tidligere verdensmester Jesper Stechmann og modtage undervisning i disciplinen samt tage et såkaldt SSI kursus, hvor jeg vil lære at dykke til 20 meters dybde eller mere. Til at udøve min disciplin har jeg indkøbt et par fridykkerfinner, som er ekstra lange og fleksible finner i forhold til regulære svømmefinner. Den ekstra længe og udformningen med en rigid hælkappe giver meget større kraft i ens finnespark og selvom det også kræver flere kræfter, så er de langt overlegne i forhold til de små standardfinner.


Lucas demonstrerer mine nye Mares Razor finner.

Næste punkter på ønskelisten er en våddragt og et dykkerur! ;o)

Divisionskampe
Min golfaktivitet har næsten været lige nul henover vinteren, men efter sneen smeltede og temperaturen begyndte at kravle opad fik jeg slået et par spande bolde. Jeg nåede dog ikke mere end en enkelt runde i Slagelse inden første spilleweekend i Danmarksturneringen skulle afvikles. Grundet min manglende aktivitet og form skulle jeg spille for tredjeholdet. Begge kampe skulle afvikles på hjemmebane i Korsør. Jeg besluttede at spille foursome med min gode ven Jakob, som ligger i handicap 6,5.

Om lørdagen spillede vi den første kamp mod Næstved. Vi fik fornøjelsen af en 14-årig juniorlandsholdsspiller i handicap 1 og hans makker, en rutineret tidligere Korsørspiller i 1,5. Det var en rigtig hyggelig bold og snakken gik lystigt selvom vi konkurrerede.
Begge parter spillede rigtig solid golf. Vi lagde ud med 6 pars i træk, hvor hul 5 nok skulle have været en birdie da vi lå en meter fra green i to. Vores modstandere åbnede med en bogey på hul 1, men lavede birdies på hul 3 og 5. Efter hul 6 var vi all square. En tur i vandet kostede hul 7, men vi kom godt tilbage ved at vinde hul 8 og deler derefter hul 9 efter en god breaker i hullet fra 4 meter fra undertegnede.
På bag-ni gik det dog lige pludselig lidt for hurtigt. Vores modstander laver birdie på hul 10. Vi laver bogey 13. Konfirmanten holer derefter en vildmand på hul 14 og efter hul 15 er vi dormie. Vi svarer til gengæld godt tilbage under presset ved at vinde både hul 16 og 17 på gode pars. Desværre må vi ende med at concede matchen på hul 18, da de toputter et parput, mens vi ligger 2 meter fra hullet i 3. De var +2 mens vi var +4-5 stykker. Rigtig pænt spillet af begge parter. Desværre får holdet får en røvfuld på 14-0. :)

Om søndagen spillede vi mod to ældre gutter fra Blommenslyst. Vi spillede ikke helt så godt som dagen før, men modstanden var dog tilsvarende svagere. Vi sætter os igennem fra start og er 4 up efter turnen. De begynder dog at hælde lange put i på bag-9: en 10-meter for birdie på 10. En 6-meter for par på 11 som jeg dog ligegyldiggører ved at hole for birdie fra 5 meter. En 8-meter på hul 14 og en 5-meter på hul 15. Vi slutter dog af med at vinde hul 16 til en 3/2 sejr. Denne gang var der andre boller på suppen, kombineret med at Blommenslyst nok er gruppens svageste hold, eller i det mindste delt svageste med os. Vi vinder 12-2.

Mindre end en uge efter turneringens afslutning skulle vi ud at rejse, denne gang til den nok mest eksotiske destination indtil videre; Øgruppen Maldiverne i det Indiske Ocean! Mere om det i næste omgang...


Indtil da, hit 'em straight.

- Lars


Kommentarer

Comment Script

Velkomment genhør....
Det er dejligt at se, at der igen er gang i sagerne.
Ser frem til yderligere nyheder.
#1 - Jan - 23/05/2013 - 20:31
Navn
E-mail (Publiceres ikke)
Overskrift
Kommentar
Powered by Comment Script