23.05.2011 » Lidt golf og endnu et skarpt hjørne.


Hej igen…

Så gik der søreme lige et par uger. Tiden flyver virkelig i øjeblikket; Maj måned er over os med al sin grønne pragt og vælde, og det er sgu’ bare fantastisk. Man kan ikke undgå at blive i godt humør når alt bare springer ud, temperaturen stiger og nætterne bliver lysere. What else is new? Nå ja, så har jeg sgu’ fødselsdag i dag. Puha. I det mindste er jeg stadig i tyverne, men 28 år er efterhånden ved at være en god slat. Peter Jantzen rundede 30 for et par måneder siden, og det varer ikke længe før det er min tur til det skarpe hjørne. Sådan er livet jo selvfølgelig, men derfor er det stadig en underlig fornemmelse. Gad vide om mine forældre også havde det sådan da de blev 30? :o)

Le golf
Golfen kører i ”mellemste gear” (altså, ikke det højeste), da jeg har travlt med både min gravide kone, vores have og noget kommisionsarbejde hvor jeg laver illustrationer til en bog. Lidt bliver det dog til, hvor første uge i maj bød på turneringsgolf i Danmarksturneringen. Jeg var udtaget til at spille på 2.holdet ligesom jeg gjorde det meste af sidste år. Dette år spiller vi desværre i 3.division efter nedrykningen sidste sæson, men vi håber på et hurtigt comeback, og grundstenen til dette skulle derfor lægges lørdag morgen i Odsherred.

Det var desværre en meget skuffende dag for mit vedkommende. Jeg vågnede op på det ukristelige tidspunkt kl. 04:30 med spændinger i nakken og det udviklede sig i løbet af morgenen til et decideret hold i nakken. Hele venstre side var totalt immobil. Det gjorde at jeg ikke kunne svinge ordentligt og at jeg rendte ind i en ordentlig øretæve i min match, da mit korte spil samtidig var meget uskarpt. 6/4 og tak for kaffe. Heldigvis vandt holdet 8-6. Da jeg stadig ikke havde fået det bedre om aftenen, så valgte jeg at trække mig og overlade min plads om søndagen til en anden.
Søndagen kamp var på hjemmebane mod Holbæk og med endnu en 8-6 sejr grundlagt af en stærkt spillende foursome, så fik holdet den bedst tænkelige start med fuld fart tilbage mod 2. division.

Førsteholdet tabte knebent 8/10 ude mod Helsingør om lørdagen hvor unge Mathias Boksa ellers tog en flot skalp med en 3/2 sejr over tidligere Europa Tourspiller Mads Vibe-Haastrup. Om søndagen var der derimod fuld valuta i en 16-2 udradering af nedrykkerne fra Hillerød. Samtidig vandt Helsingør 18-0 hjemme over Sct. Knud, så alt tyder på at førstepladsen skal afgøres d. 29 maj hvor Korsør hjemme tager imod netop Helsingør.
Tredjeholdet spillede ude mod Sorø om søndagen, men tabte desværre 6-8. De næste kampe skal afvikles i weekenden d. 28-29 maj, så forhåbentlig kan jeg få lidt revanche der.

På banen i Tirsdagsklubben
Min skade holdt mig ude de næste mange dage og var faktisk først forsvundet weekenden efter. Efter ikke at have rørt en golfkølle i 10 dage så stillede jeg til start i Tirsdagsklubben d. 10 maj. Jeg var taget hjem i god tid for at slå en spand bolde, og det føltes ganske udmærket. Kl 17.07 slog jeg ud i selskab med Henrik Frederiksen og det skulle vise sig at blive en besynderlig runde golf. På hul 2 flækkede jeg en wedge over green fra midten af fairway. Bolden endte inde i skoven, men jeg fik hakket den ud og reddet en bogey. På hul 5 slog jeg en perfekt draw med min 3-wood fra 205 meter i modvind op til en 2-meter eaglechance! Desværre strøg mit ellers gode forsøg langs hulkanten og jeg måtte nøjes med birdie. På hullet efter halvflækkede jeg en lobwedge, igen fra midten af fairway, over green og ind i et buskads. Jeg fik hakket den ud med et venstrehåndssving hvorefter jeg slog et dejlig blødt chip ind og reddede bogey. På hul 8 stod jeg med et halvlangt put fra små 6 meter og sagde til Frede: ”Det her er en værre dobbeltbreaker, den skal bare ned til hullet.”, hvorefter jeg naturligvis holede den for birdie… :o)

Efter at have turnet i even par, så gik jeg efter green fra 215 meter på hul 10 men endte lige højre om, desværre i dybt krudt. Jeg fik spillet ind til en 3-meter, men overlæste puttet. På 11’eren slog jeg en perfekt draw med min hybrid over skoven, og på trods af at ligge i et gammelt turfhul fik jeg perfekt kontakt på min wedge fra omkring 100 meters afstand og efterlod bolden under 1½ meter fra hullet, pin-high. Desværre så underplacerede jeg denne gang mit forsøg. På hul 14 slog jeg det værst tænkelige slag i sidevinden, da jeg fadede mit drive ud i dyb krudt på den anden side af dogleg-venstre fairwayen. Bolden lå dog rigtig godt og jeg blev derfor lidt for grådig og slog et 6-jern. Det resulterede i at jeg blev hængende i græsset og derefter skulle tyre et sandjern 50 meter fremad. En rigtig dum doublebogey blev resultatet.
På hul 15 slog jeg et kæmpedrive indover dogleggen og lå med 50 meter til pinden. Desværre slog jeg en tyk, ulækker lundborg som kun lige sneg sig op i bakken. Bogey. Lige for at opsummere: Tre gange havde jeg stået midt i fairway med en lille wedge i hånden og lavet bogey. Stof til eftertanke…
Jeg tog derfor konsekvensen og slog mig ud i position til et mellemlangt jern på de sidste par huller. Således slog jeg et 7-jern fra 144 meter ind til en 3-meter på hul 16, et 4-jern fra 167 ind til en 5-meter på hul 17 og et 8-jern fra 132 ind til en 3-meter på hul 18. Desværre fik jeg ikke holet nogle af mine chancer, men en fornuftig afslutning alligevel. Jeg endte dermed dagen i 76 (+3), hvilket er til handicap efter min 0,1 opregulering fra Ishøj, og viste sig at være nok til en 4.plads. Henrik Madsen tog i øvrigt førstepræmien efter en suveræn 67 brutto (-6). Stillingen kan ses her og mit scorekort kan ses lige her:


Nok en gang fik Korsørs ”Amen Corner” skovlen under mig.


Der ydes og nydes
I weekenden blev grillen hevet frem for første gang. Grillspyd og majs med smør og salt er en kombination der bare sidder lige i skabet for mig. Guf.


Findes der noget bedre?

Derudover var jeg lidt i haven og om aftenerne fik jeg færdiggjort mine illustrationer. Det var meget sjovt at prøve, men alligevel en anelse tungt at skulle tegne under en deadline. Jeg plejer jo bare at tegne hvad jeg vil, når lysten nu og da melder sig. Det er noget lidt andet at skulle gøre det ”på kommando”.

Lidt mere af le golf
I weekenden havde jeg trænet hårdt på mine wedgeslag sammen med Daniel. Han gav mig nogle gode tips omkring vægtfordelingen, som hjalp kraftigt. Rent basalt havde jeg haft for meget vægt bag bolden i både sving og impact, og ved at rykke vægten frem på venstre fod med omkring 75/25 og samtidig holde den både i tilbage og gennemsvinget, så begyndte jeg at få rigtig god kontakt på slagene, i stedet for de tidligere duff og flæk.
Tirsdag d. 17 maj var jeg igen på spil, i den ugentlig Tirsdagsklub. Jeg fik en fremragende start da jeg fulgte op på et perfekt drive med, hvad der føltes som, årets bedste wedgeslag. Fra 63 meter slog jeg en ¾ lobwedge ind til under en halv meter fra hullet og fik birdie. Derfra spillede jeg utrolig godt, helt klart årets bedste fra tee til green. Desværre var putteren ikke helt på samme niveau. Jeg missede en 1½ meter for birdie på hul 3 og adskillige gode chancer fra 3-5 meter, men efter hul 7 var jeg stadig -1 efter at have ramt samtlige greens og samtlige fairways. På hul otte fik jeg en dejlig sandsave, men på hul 9 gik det desværre galt. Fra midten af fairway kom jeg tungt i en gapwedge og slog i søen. Det kostede desværre en triplebogey… Virkelig tåbeligt og ud af den blå luft.
Bag-ni blev en rigtig kedelig oplevelse hvor putningen var voldsomt frustrerende. På trods af kun at have misset én green på hullerne 10-16, så var jeg +3 på bag-ni og +5 totalt. På hul 17 slog jeg i bunkeren og kunne konstatere et jeg havde fået et kedeligt spejlæg. Heldigvis slog jeg et solidt bunkerslag og holede en god 2-3 meter for dagens anden sandsave. Jeg sluttede på hul 18 med en par og en runde i 78 brutto (+5). Min 75 netto rakte til endnu en fjerdeplads, som jeg efterhånden har opnået tre stk af i årets Tirsdagsklub. Lidt har dog også ret, og de skæpper trods alt omkring 50-60 kr. i kassen. Min placering i stillingen kan ses her og mit scorekort kan ses lige her:


Der er desværre lang vej endnu før det bliver rigtig skarpt...

Happy Birthday to you…
Torsdag var dagen hvor jeg rundede de 28 somre og det var en ganske stille og rolig dag. Det vil sige, lige indtil min lillebror skrev til mig om eftermiddagen for at høre om jeg ikke kunne stå af på Roskilde, da han havde en gave til mig. Jeg researchede lidt i togplanen og tog et tidligere S-tog. Jeg fangede regionaltoget på hovedbanen og var på Roskilde station lige til tiden, et kvarters tid før mit IC-tog ville rulle ind. Jeg mødtes med Jens i ankomsthallen, men efter at have rodet rundt i sin taske fandt han ud af at det var hans taske med universitetsbøger og at han i farten havde kommet til at snuppe den i stedet for tasken med gaven, som derfor lå hjemme i entreen. Han overtalte mig derefter til at køre med hjem og få gaven der, men da vi kørte ind i indkørslen sprang Sacha og min mor op bag fra hækken som trolde fra en æske med flag i hænderne :o)))
En rigtig dejlig overraskelse. Vi spiste god Thai-mad som Sacha havde købt med og havde en rigtig hyggelig aften sammen. Typisk min lille kone at planlægge sådan noget, hun elsker det.
Tak skat.

Som afrunding – golf på Noah’s ark.
Bag den kryptiske overskrift gemmer sig et par sidste skriverier om golfen for denne gang. Fredag og lørdag var der GTS træningslejr som gav rig mulighed for at arbejde på det korte spil, da både putting og indspil var i højsædet. Der var dog også tid til at få videofilmet sit sving og spillet lidt. Et glimrende arrangement.
Om søndagen stod jeg op 05:45 (…) og satte kursen mod Værebro med et par stopover’s for at få juniorerne Marc og Jacob med. Vi mødtes med Rasmus Henningsen i Roskilde og ankom til Værebro Golfklub ved otte-tiden, klar til årets anden sub-elite turnering: Mizuno Spring Classic. Sidste år fik jeg jo et fremragende resultat , som jeg håbede på at kunne gentage. Der var udsigt til ustadigt vejr da en koldfront var på vej indover Danmark for at skubbe varmen væk. Det gav følgende mystiske kombination: 20-22 grader med voldsom blæst. Middelvind på omkring 15 m/s med vindstød på over 20 m/s. Det kunne også i den grad mærkes.
Efter opvarmning slog jeg ud på hul 10 hvor jeg havde start kl. 09:40. Det gik slag i slag, nogenlunde uden at være prangende, med en putter der godt kunne putte dem tæt på, men ikke kunne få dem i. Således turnede jeg i +5, men mindede mig selv om at det rent faktisk var ét slag bedre en sidste år. Desværre fik jeg langt fra de sidste ni som jeg havde håbet på. Jeg løb ind i en doublebogey og hele TO triplebogeys, og endte en yderst skuffende runde i hele 88 slag. Puha. Eneste lyspunkt var at min far dukkede op på mine to sidste huller for at kigge på. Jeg elsker at spille når min far er med, af en eller anden årsag plejer jeg altid at præstere godt når han er der.

Efter frokostpausen kom jeg da også ud til andenrunden i fornem stil, især et mit teeslag på hul 4 var en perle, et 190-meter langt 4-jern op til en 3-meter. I frokosten var jeg komme i tanke om et tip som Michael Jürgensen havde givet mig omkring ”clearing af underkroppen” i impact, og det hjalp mig til at komme meget bedre ned i bolden på et mere inside plan. Tilbage var den velkendte draw og gode boldkontakt. På hul 5 havde jeg slået mig op i perfekt position til mit tredjeslag da et kæmpe lyn flækkede himlen i to og et øredøvende brag rystede højspændingsledningerne der går på tværs af banen. Det havde trukket op til regn i lidt tid og vi havde allerede fået nogle lynhurtige byger, men med torden på banen, så løb vi bare op mod klubhuset alt hvad rammer og tøj kunne holde, mens himlen åbnede op for sluserne. Efter noget ventetid i klubhuset blev det besluttet at aflyse andenrunden, til ægrelse for Korsørspillerne som alle var godt kørende i runde to. Det var dog absolut den rigtige beslutning, der kom stadig sporadiske brag og voldsom interval-styrtregn. Det endte derfor med en halv turnering og et skuffende resultat fra min side, men jeg er dog fortrøstningsfuld med den fornemmelse som andenrunden efterlod mig med.

Om aftenen snakkede jeg med holdkaptajnen for andetholdet, og vi blev enige om at jeg spiller førstesingle for tredjeholdet om lørdagen, og så spiller på andetholdet om søndagen. Grunden til denne beslutning er at jeg selv ønskede at give Marc min plads, da jeg synes han spiller bedre end mig pt., og at det skal belønnes. Om søndagen mangler vi to spillere da tvillingerne skal til deres lillesøsters konfirmation, så derfor tager jeg naturligvis arbejdshandskerne på og stiller op. Jeg regner med at få trænet godt op til weekenden, så jeg kan møde op i god form og forhåbentlig få to gode singlesejre i lommen og hjælpe holdene i deres bestræbelser på oprykning. Jeg kommer formentlig til at skulle spille andensingle på andetholdet om søndagen, så det skal nok blive en udfordring.
På sædvanlig vis vil jeg opdatere kommentarfeltet efter weekendens kampe.


Indtil da, hit 'em straight.

- Lars


Kommentarer

Comment Script

So far so good...
Så er weekendens første kampe overstået, og med stor succes.

Tredjeholdet var på hjemmebane mod Sydsjælland, og jeg skulle spille 1.single. Dagens modstander var en flink fyr ved navn Peter og han havde handicap 1,9. Efter at have tabt hul 2 så holede jeg en god 3-meter for birdie på hul 5 og med en par på hul 6 kom jeg 1-up. På hul 7 slog jeg et perfekt 8-jern ind til én meter fra hullet, men desværre trak jeg mit birdieforsøg lige venstre om. På hul 8 udlignede Peter, men jeg jeg kom omgående 1-up igen på turnen.
Nok en gang kom vi dog tilbage i all square da jeg tabte hul 10, men på hul 11 slog jeg endnu et dejligt jernslag. Fra 132 meter fløj jeg et 8-jern over pinden og spandt den tilbage til en 2-3 meter fra hullet. Puttet sad midt i til birdie. På hul 12 dummede min modstander sig, da han chippede for langt af pinden og derefter missede et tricky 1-meter put ned af bakken. Da han efterfølgende slog sig ned i et spejlæg i bunkeren på hul 13 kunne jeg sikkert to-putte mig til en 3-up føring. På hul 14 havde jeg en gylden mulighed for at komme dormie-4, men missede en 1½ meter for par.
Der skulle dog ikke gå lang tid før matchen blev lukket for på hul 15 sagde jeg tak for kampen med en 4/3 sejr. Mine drenge klarede det også godt, idet foursome vandt en 5/4 sejr og med yderligere en singlesejr og en deler, så vandt vi 9-5. Det havde Sydsjælland næppe regnet med, da de på papiret havde et væsentlig bedre hold end os.

Andetholdet var i Kalundborg for at spille mod deres formentlig direkte rival til oprykning. Det gik dog over al forventning for med uhyre skarpt spil sikrede de sig en knusende 14-0 udesejr. Virkelig imponerende.

Som rosinen i pølseenden tog førsteholdet en sikker udesejr over Sct. Knuds på 14-4. I morgen skal de spille en meget afgørende kamp på hjemmebane over førerholdet Helsingør.

Jeg vil naturligvis opdatere efter morgendagens spil, hvor jeg som nævnt skal spille 2.single på andetholdet.

Lars
#1 - Lars - 28/05/2011 - 20:15
Navn
E-mail (Publiceres ikke)
Overskrift
Kommentar
Powered by Comment Script