29.04.2010 » Startskuddet er gået!


Så startede sæsonen endelig for fuld kraft. 18-hullers banen i Korsør er åbnet og årets første turneringer er blevet afviklet.

For små tre uger siden blev forårssæsonen indledt på rituel vis, nemlig med US Masters. Og hvilken fantastisk Masters det da var. Efter første runde var den 50-årige publikumsfavorit Fred "Boom Boom" Couples alene i spidsen med en 66'er, skarpt forfulgt af blandt andre Phil Mickelson, Tiger Woods og 60-årige Tom Watson, der sensationelt var i omspillet i British Open sidste år. Søren Kjeldsen var også med helt fremme og fik mere TV eksponering end jeg nogensinde har set en dansker få i USA, men han sluttede desværre med en bogey på sidste hul til en absolut godkendt 70'er. Weekenden blev rigtig spændende, desværre faldt Kjeldsen og Watson fra, men et leaderboard med Phil Mickelson, Lee Westwood, Tiger Woods, Anthony Kim og Fred Couples var mere end man turde drømme om. Mickelson vandt fortjent med 3 slag efter bla. et drømmehug på par-5 hullet 13, hvor han efter et drive i højre slår på green i to fra grannålene, mellem træerne og over Rae's Creek. Dagen før havde han været helt ustyrlig med eagle på hul 13, en holet wedge for eagle på hul 14 og en wedge der sneg sig forbi hullet for eagle og gav ham en sikker birdie på hul 15... Fed, fed turnering.

På græs i Slagelse
Om lørdagen d. 10 april var jeg faktisk selv ude for at løfte køllerne. Jeg havde aftalt en runde i Trelleborg kl. 11 med Rasmus Henningsen, men dagen startede mildest talt lidt hektisk. Efter at have været hhv. på apoteket, posthuset, Føtex og biblioteket indenfor ca. 30 minutter, så ræsede jeg ned til Korsør Golfklub ved halv-elleve tiden for at hente mit sæt, som havde fået påmonteret nye grips, og min vogn. Desværre var kontoret lukket, og klubhuset tomt. Derudover stod min vogn åbenbart ikke i mit bagrum, men hjemme i skuret. Så var gode råd dyre, men jeg fik ringet til Daniel som havde sine gamle Pi7'ere fra sidste sæson stående i garagen. Dem fik jeg afhentet og smidt i bilen, og dernæst sat kursen tilbage mod Højbjergparken. Jeg fik læsset vognen ind i bagagarummet og satte dernæst kursen mod Slagelse. Jeg ankom 10:55, fik foldet udstyret ud og ankom til første tee kl. 11:00.
Efter to prøvesving lånte jeg Rasmus's driver og bankede bolden i banen. På en dag hvor det eneste jeg ejede i min bag (som i øvrigt var Sachas bærebag) var min putter, så kom jeg alligevel fornuftigt rundt. Efter en runde med to birdies og 7 bogeys kunne jeg se tilbage på en tilfredsstillende 77'er. Jeg kæmpede igen med at undgå at komme for meget indover bolden og trække slagene i venstre, men følte at det gik fremad. Jeg arbejdede også stadig på rytme, vægtskifte og positionen af svingcentret i tilbagesvinget. Der er mange ting at huske på, men sådan er det altid for mig i sæsonstarten.

Så gik der lige pludselig en uge og så var der træningslejr om lørdagen d. 17 april i Korsør. Uheldigvis var trænerne samt store dele af truppen strandet i Spanien pga. vulkanudbruddet på Island og det medfølgende flyveforbud. Derfor brugte vi kun de første 2-3 timer i Korsør, hvorefter vi tog til Slagelse og spillede en runde i kraftigt blæsevejr. På en uskarp dag var jeg rundt som den næstbedste i 83, kun overgået af Mathias Boksa's suveræne runde i 71 (-1).

Åbningsturnering
Dagen efter åbnede Tårnborg Park banen i Korsør endelig for spil i forbindelse med årets første turnering; Åbningsturneringen. Vejret var ganske dejligt, 8-10 grader med sol og en jævn vind. Jeg skulle gunstarte på hul 16 og lagde ud med en lidt nervøs bogey. Derefter gik det slag i slag. Greens var naturligvis langsomme og ujævne og tre-puts på hul 1 og 3 kostede, før jeg slog to fantastiske slag på hul 4 - en hybrid ud i knækket og en pitchingwedge ind til få meter og en super birdie. Lidt komisk med tanke på at jeg ikke præsterede én eneste birdie på det hul hele sidste år.
Da jeg stod på mit sidste hul, banens sværeste i form af hul 15, var jeg +6 og havde en fornemmelse af at det nok ikke var helt skidt. Jeg bragede et super drive ind på fjortendes fairway som sædvanlig, men derfra nåede mit andetslag akkurat ikke op på den forhøjede green, og bolden trillede baglæns ned i den venstre af de to modbydelige greenbunkers. placeret i bunkeren, uden at kunne se pinden, nåede mit første bunkerslag ikke helt op, og frustreret kunne jeg blot se bolden rulle tilbage ned i sandkassen. Næste slag kom op på green, men to slag resulterede i en dobbeltbogey og en total på 81 (+8). Det viste sig at det hul skulle blive afgørende, da Rasmus Henningsen havde præsteret samme runde som mig, men bla. i kraft af en eagle på hul 10 var ét slag bedre på bag-ni. Det var udslagsgivende, idet han modtog den yderste præmieplads på en 7. plads, mens jeg modtog en lang næse. Mit scorekort kan i øvrigt ses her.

Tirsdagsgolfen er i gang
Allerede to dage efter var der igen golf på programmet da første runde i Tirsdagsklubben skulle afvikles. Vejret havde været meget ustadigt hele dagen med voldsom regn og temperaturer omkring 5 grader. Det blev heldigvis opholdsvejr da vi skulle tee ud kl 16.15, men der var ikke mange der var mødt op den dag. Jeg spillede med Rasmus Henningsen samt Per Møller og Jørgen "Spritten", to af de herlige lokale folk. Det blev en runde med ustadigt vejr, flere gange kom der byger indover os efterfulgt af sol og de flotteste regnbuer, som mit flot sammenklippede billede her fra hul 10 illustrerer:


Billedet yder ikke det flotte syn retfærdighed. Regnbuen startede i skoven til venstre ved hul 16 og sluttede på dameteesteedet på hul 10. Jeg kunne dog ikke se krukken med guld derfra hvor jeg stod.

Spillemæssigt blev det en absolut godkendt runde. Når vejrbetingelserne er svære så kæmper de gamle gutter næsten altid med scoren og jeg mindes at have vundet flere afdelinger af Tirsdagsgolf sidste år med scores omkring 75-76 netto på de svære dage. Derfor var jeg også fortrøstningsfuld selvom jeg startede med par-bogey på de to lette åbningshuller. Et dejligt teeslag på hul 3 gav mig en 3-4 meter for birdie som jeg rullede lige i koppen. Dernæst fulgte en bogey på hul 4, før jeg birdiede hul 5 med et super put; en 6 meter uphill hårdt i bagkanten. På hul 8 slog jeg et dårligt tee-slag og fik et spejlæg i højre bunker. Slog derefter over green, chippede for langt og toputtede til en dum doublebogey. Efter de første 9 huller var jeg således +2. På bag-ni forsøgte jeg bare at holde fornuftigt sammen på det, men desværre treputtede jeg hul 12 og på hul 14 lundede jeg et indspil ned i bunkeren og måtte notere dagens anden doublebogey... Yikes. Jeg sluttede dog godt af med 4 pars i træk til en 78'er (+5). Min netto 75 var også godt nok til suverænt at vinde dagens Tirsdagsgolf foran Rasmus Henningsen (80). På grund af det dårlige vejr og det lave fremmøde var der dog kun 145,- til pengepungen, men det dækker da årets kontingent. Alt i alt en god start på Tirsdagssæsonen, jeg fortsætter hvor jeg slap!

Sub-elite turnering i Ishøj
Lørdag d. 24 kørte Rasmus og jeg til Ishøj for at spille en 36-hullers slagsspilsturnering fra scratch og backtee. Om onsdagen havde vi prøvetspillet banen og lagt en detaljeret gameplan med masser af gode opmålinger fra golf GPS'en i Rasmus' Iphone. Banen er lang og svær, hvilket illustreres med vores 8 tildelte slag fra backtee. Vi var ved godt humør da vi kørte afsted kl 6.30 fra Korsør, men da vi ankom til Ishøj blev vi mødt med beskeden om, at starten var blevet udsat med en time pga. nattefrost. Vi satte os derfor i morgensolen på terassen med et rundstykke og en basse og slappede lidt af. Vejret skulle vise sig at blive helt fantastisk - ikke særlig varmt - men næsten vindstille og med høj sol hele dagen. Dette resulterede i øvrigt i en nydelig hummerrød kulør til undertegnede (rigtige mænd bruger ikke solcreme, eller hvordan er det nu?). Kl 10.10 teede jeg ud på hul 10 i selsskab med to lokale Ishøjspillere og en 18-årig gut fra Hillerød. Flinke folk i lave handicaps - Lukas fra Hillerød i 3.7, Steffen fra Ishøj i 4.5 og Torben fra Ishøj med turneringens laveste handicap i 2.6.
Det blev på alle måder en hyggelig, men mærkelig dag. Banen var i fantastisk flot stand, med greens der var blevet målt til at rulle 9,5 på stimpmeteren, vel to-tre gange hurtigere end Korsørs pt., samt utrolig dejlige fairways. Efter en førsterunde hvor jeg holdt mig til min gameplan fra tee for at undgå de modbydelige fingerformede bunkers, og iøvrigt slog masser af gode slag, så kunne jeg alligevel konstatere at scoringen ikke gav et reelt billede af spillet. Jeg havde ellers nogenlunde fat i tingene, før et pullhook fra tee på hul 15 resulterede i en out-of-bounds (iøvrigt en af de eneste huller med OB overhovedet...), og et efterfølgende fremragende teeslag på hul 16 ikke helt nåede green og trillede baglæns ned i en led greenbunker. Det betød to doublebogeys og når næste hul så er et par-4 hul på 440 meter i modvind, ja så er det sgu' ikke helt let. Efter 44 og 42 endte jeg første runde i skuffende 86 slag, langt nede i stillingen. Rasmus havde præsteret en absolut godkendt 80'er i sin førsterunde og lå på en delt 10. plads. Efter at have ønsket hinanden held og lykke i andenrunden, og en hurtig frokost, så stod jeg klar på 1. tee opsat på revanche.
Sådan skulle det dog desværre ikke gå... Efter mit teeslag lå jeg nøjagtig samme sted, med nøjagtig samme længde til pinden som i førsterunden. Der havde jeg slået et 9-jern fra 124 som var blevet fanget i skægget inden green og trillet ned i en græsbunker. Derfor slog jeg et behersket 8-jern. Stor var min overraskelse, da bolden lander carry bag green og hopper hårdt fremad. Vi finder aldrig bolden og må konstatere at den er gået out-of-bounds bag green. Jeg går tilbage og slår en ny, denne gang med 9-jernet, som lander carry i bagkant og triller over green... Hva'eeh? Jeg lægger derfor ud med en super ærgelig tripplebogey. Jeg viser dog god moral på hullet efter ved at slå en wedge op til 3 meter og hole for birdie, og derefter lave en god par på det lange par-3 hul 3.
På hul 4 slår jeg en spoon fra tee for at undgå venstre bunker små 240 meter væk. Ikke desto mindre triller min bold derned. Derfra slår jeg bolden ind i bunkerkanten og tilbage i maven på mig selv. Jeg bliver derfor nød til at kalde et strafslag på mig selv. Fjerdeslaget triller over green og ned i et umuligt leje i en greenbunker, hvor jeg skal bruge to slag på at komme op. Jeg ender med at få en 8'er på hullet og på trods af masser af gode slag hele vejen rundt, så ender jeg også andenrunden i 86 slag. Rasmus derimod spiller en fantastisk andenrunde i 76 slag og slutter på 7. pladsen, kun ét slag fra præmierækken. I øvrigt også kun ét slag fra at kommer under 4,0 i handicap, så jeg kan stadig nå det før ham, hehe...
Mine sørgelige scores for turneringen kan ses her og den samlede stilling kan ses her

Tilbage i velkendte rammer
Om tirsdagen var jeg så tilbage hvor jeg hører hjemme, nemlig Korsør Golfklub. Det var særdeles svært at putte på Korsørs greens, da Ishøjs nok var ca. tre gange så hurtige. Efter 4 regulation pars slog jeg på green i 2 med et 7-jern på hul 5. Putter eagleputtet en lille meter kort, hvorefter jeg præsterer intet mindre end et tre-put derfra. Dygtig dreng. På hullet efter misser jeg en to-meter for par og så er man +2. Jeg får dog taget revanche ved at hole en 8-meter på hul 8 for en super birdie. Med en regulation par på hul 9 turner jeg derfor i +1. Efter tre perfekte slag på hul 10 står jeg med en 2-meter for birdie. Desværre ser jeg et fald der ikke er der, og puttet sniger sig venstre om. Igen tager jeg revanche ved at hole en 6-meter for birdie på hul 11.
På hul 12 indfinder dagens Unfair Situation sig så. Efter et perfekt drive har jeg 186 meter til pinden og slår en hybrid efter den. Bolden rammer i venstre side af green og triller baglæns ned af bakken og lægger sig til rette midt i en brun plet. Da jeg kommer frem kan jeg konstatere at det er et "stykke med bart" hvor greenkeeperen har lagt sand ud og eftersået for at få græs frem. Han har dog ikke mærket den som ground under repair, så i realiteten ligger jeg i en ½ m2 stor bunker... Hurra. Med urt lige bag green tør jeg dog ikke at slå den som et bunkerslag, hvilket resulterer i en lundborg i sandet. Dernæst et indspil der kommer op og kysse det øvre plateau før bolden triller tilbage ned i forgreen. Derfra et to-put til en lam bogey. På hullet efter sniger et godt birdieforsøg fra 5 meter sig forbi hulkanten. På hul 14, 380 meter dog-leg venstre, hamrer jeg et perfekt drive indover træerne i venstre side af fairway. Fra ca. 100 meter slår jeg endnu et perfekt slag ind til 3 meter fra pinden. Mit put er slået lige som jeg vil have den og bolden forsvinder ned i hullets venstre side... Hvorefter den ryger op igen, kører hele vejen rundt og tilbage i hovedet på mig! ARGH! Den sygeste hestesko længe set.
Desværre slutter jeg skidt af. Et treput på hul 15, efterfulgt af dødssynden; et hooket drive på hul 16. Stående bag grantræer må jeg spille bolden sidelæns og med mit tredjeslag ender jeg kort venstre om green. Derfra pitcher jeg dog ind til en halv meter og holer for bogey. På hul 17 laver jeg endnu et hook, når ikke green i to, halvflækker en lobwedge over green og treputter på den sneskimmelramte pløjemark de kalder hul 17's green. +4 på de sidste tre huller er mildest talt skuffende. Jeg slutter med en regulation par til en runde i 78 (+5) nøjagtig som sidste tirsdag. Denne gang rækker det dog kun til en tredjeplads, da der var to 73'er trods den kraftige vind. Det gav dog alligevel 95,- og jeg er derfor allerede i +50 kr med kontingent og indskud trukket fra. Slagene sidder rigtig godt, men det korte spil mangler stadig noget

Klar til division
I weekenden går det løs i Danmarksturnering hvor jeg stiller op som spillende holdkaptajn på tredjeholdet. Alle tre herrehold spiller på hjemmebane om lørdagen, så det skal nok blive fedt. Første- og andetholdet skal begge spille foursomes om formiddagen og singler om eftermiddagen, mens vi andre nøjes med 18 huller. Jeg har aftalt at skulle spille som den ene halvdel af vores foursome sammen med Rasmus Henningsen. Vi satser naturligvis på to sejre. Om lørdagen skal vi møde sidste års nedrykkere fra Dragsholm og om søndagen er vi på udebane helt oppe i Odsherred.
Jeg vil vanen tro opdatere i kommentarfeltet med resultaterne af mine kampe.


Indtil da, hit 'em straight!

- Lars


Kommentarer