16.05.2010 » Division, eksamensopgaver og Tirsdagsgolf.


Så gik der lige pludselig et par uger siden sidste opdatering... Beklager.
Lad os skrue tiden tilbage til den første weekend i maj måned hvor den første spilleweekend i Danmarksturneringen for Korsørs tredjehold i Kvalifikationsrækken bød på både en hjemme- og en udekamp.

Første spillerunde
Om lørdagen spillede vi hjemme i Korsør mod Dragsholm, der ligesom os rykkede ned fra 4. division sidste år. Korsør stillede med et ungt hold, præget af 4 juniorer i singlerne – Christian Jacobsen, Jacob Enkebølle, Jonas Wendelboe og Marc Elkjær. Erfarne Henrik ”Frede” tog sig af 1. singlen, mens foursome bestod af Rasmus Riisberg Henningsen og undertegnede.
Korsør satte sig tungt på singlerne fra start, mens vores foursome haltede lidt efter. Det blev dog vendt da både hul 8 og 9 blev vundet og stillingen dermed var lige efter de første ni huller.
Meldingen lød at samtlige singler var foran, og at både ”Frede” og Jacob var på vej til storsejre. Efter at have tabt tre huller i træk på 12. 13 og 14, og dermed 3 ned med 4 huller tilbage, så det sort ud for os i foursomen, men to fantastiske slag resulterede i en birdie fra 1½ meters afstand på hul 15. Opskriften blev gentaget på hul 16, men desværre lukker Dragsholm matchen på hul 17 til en 2/1 sejr.

Heldigvis var juniorerne skarpe den dag; unge Christian Jacobsen debuterer med en 3/1 sejr over sin meget ældre modstander, Jacob Enkebølle spiller godt og med 3 birdies undervejs sejrer han sikkert 7/6. Jonas Wendelboe overkom en lidt nervøs start og vandt 3/2, mens Marc Elkjær var kold som is på hul 17 i en 2/1 sejr.
Som rosinen i pølseenden tager alderspræsidenten ”Frede” sin førstesingle med 7/6 efter 11 pars i træk og en bogey på hul 12.
"Ja, jeg ved ikke hvad der gik galt der", som han så fint formulerede det. Kampen blev dermed vundet med 10-4 og vi havde fået en drømmestart på årets Danmarksturnering.

Umiddelbart efter kampen var overstået ræsede vi over bæltet med kursen mod Svendborg hvor min lillebror og min morbror holdt samlet fødselsdag på Cafe Børsen. Det var en rigtig hyggelig og dejlig dag, hvor vi endnu en gang overraskede alt og alle. Mere om det senere... :o)

Anden spillerunde
Om søndagen skulle både vi og pigeholdet helt op til Odsherred og spille. Jonas Wendelboe var forhindret i at spille, men heldigvis var Claus Gjermandsen klar til start. Vi skulle møde et væsentlig ældre, og på papiret dårligere hold i dagens udekamp.
Det gik dog ikke helt som forventet, og på vores foursomes vegne, så betød den manglende kendskab til de mange blinde huller desværre en del.
Med tre ned efter hul 12 havde vi igen gjort det svært for os selv. Ved at vinde 13. og 17. hul får vi tvunget matchen ned af sidste hul, én ned. På dette tidspunkt var singlerne afgjort. Christian Jacobsen havde tabt 2/0 og Claus Gjermandsen måtte kapitulere ved stillingen 3/2. Jacob Enkebølle havde dog igen været godt spillende og sejrede 4/2. Marc Elkjær var rigtig skarp og efter at være én under par på de første ni, så havde han ingen problemer med at vinde 5/4. Henrik ”Frede” viste igen hvorfor han har været en mangeårig del af Korsørs førstehold og vandt sikkert 5/4.
Det betød at stillingen var 6-4 til Korsør og foursomekampen derfor ville blive afgørende for kampens udfald. Efter to solide slag er vi på green i to med en chance for birdie, mens vores modstander var heldige med kun at ende højre om green. Derfra spiller de ind til ca. 1 meter og Rasmus går derfor efter vores birdie og sejren. Desværre går bolden venstre om hullet, og selvom jeg holer vores retur fra 1½ meter, så afgør vores modstandere matchen med 1/0 til Odsherred ved at hole deres put.
Det betyder at vi lidt overraskende taber med 6-8 i en kamp vi burde have vundet. Vi er dog fortrøstningsfulde med henblik på returkampen, og alle er overbevist om at vi kan slå dem på hjemmebane.
Næste spilleweekend byder på en svær udebanekamp mod Dragsholm, og en hjemmebanekamp mod Midtsjælland. Vi ligger midt i tabellen, men med godt spil i de næste to kampe, så kan vi forhåbentlig erobre førstepladsen.

På backtee i Tirsdagsklubben
Tirsdagen efter stod den på stableford fra backtee som traditionen foreskriver den første tirsdag i måneden. Jeg lagde ud i fremragende stil med en birdie på hul 1. Derfra spillede jeg til gengæld forfærdeligt og endte med 30 point. Det er ikke fordi jeg ikke vil nævne hvad der skete, jeg har simpelthen bare glemt (fortrængt) det. Der har dog garanteret været adskillige doublebogeys involveret. Det ringe spil til trods endte jeg alligevel i præmierækken på yderste mandat. En fjerdeplads spyttede mit indskud retur samt en hel guldmønt oveni! 40 kr er ikke meget, men jeg havde heller ikke fortjent mere. Vinder blev i øvrigt Henrik Madsen der spillede årets første runde i Tirsdagsklubben, med en fire under par 69'er (38 point).
Hele dagen havde jeg, på trods af god boldkontakt, fadet bolden og tabt adskillige slag i højre. Dagen efter opsøgte jeg derefter Jan for at få skruet lidt på svinget. Med vanlig sans for anedokter gav han mig en svingtanke som Greg Norman og Seve Ballesteros havde diskuteret tilbage i 90'erne; I din opstilling, læg bolden ét køllehoved inden for venstre hæl og placer din højre fod afhængigt af hvilket udstyr du slår. Er det en driver skal den langt tilbage, er det et 8-jern skal den væsentlig kortere tilbage. Derudover kunne han konstatere at jeg ikke fik kørt igennem med håndleddene inden impact og derfor ramte bolden med et åbent køllehoved. Med disse to svingtanker begyndte jeg med det samme at slå mit gamle velkendte draw igen. Dejligt!

De næste dage gik med mere eksamenspukleri med Sacha for at få klaret alle hendes mange opgaver til meritlæreruddannelsen. Weekenden og lidt ekstra blev tilbragt i sengen med et ondsindet øre/næse/halsangreb.

Det ligner jo næsten golf!
Akkurat opstået fra mit sygeleje slog jeg ud i ugens Tirsdagsklub i godt selskab med Rasmus Henningsen, Frank Schou og Henrik "Frede" som debuterede i Tirsdagsklubsammenhæng. Det var en virkelig hyggelig bold med masser af røverhistorier. Greenkeeperne havde i dagens anledning moret sig med mesterskabsflagplaceringer, så der var lagt op til en udfordring. Allerede på hul 1 får vi dog lidt af en overraskelse da en helikopter flyver så lavt indover hul 1 at vi havde ramt cockpittet med vores teeslag hvis vi ikke havde ventet.


Helikopteren landede på hul 18's fairway... Hvem det var og hvorfor fandt vi aldrig ud af.

De ændringer som Jan havde introduceret havde en utrolig god effekt på mine teeslag. Desværre halvflækkede jeg mit andetslag på hul 1 over green, hvilket kostede en bogey. Efter to perfekte slag på hul 2 havde jeg hulkant for birdie fra 3 meters afstand. Et treput på hul 3 resulterede i den efterhånden velkendte dårlige start. Det lykkedes mig ikke at komme ind og i for birdie fra greenforkanten på hul 5, men efter et perfekt sandjern fra 77 meter stod jeg med en 1-meter for birdie på hul 6, klar til at komme tilbage i kampen. Desværre slog jeg et både svagt og defensivt put og missede mit forsøg. Aaaaargh!


Nyd istedet billedet af disse små størrelser ved søen på hul 7.

På hullet efter tog jeg dog revanche med en perfekt wedge fra 100 meter. Bolden endte under 20 cm fra hullet til en stensikker birdie og jeg var nu tilbage i +1. Efter at have misset green på hul 8 holede jeg et rigtig godt put for par fra 3 meters afstand. Med en par på hul 9 rundede jeg i 37 slag og med to gode slag på hul 10 lå i god position. Fra små 50 meter slog jeg en lille lobwedge ind til 3-4 meter fra en rigtig svær pind. Puttet var ramt perfekt og sad mit i koppen til en birdie, min første (!) på hul 10 i Tirsdagsklubsammenhæng. Ret besynderligt med tanke på at hul 10 er et oplagt birdiehul. Desværre fulgte jeg op med en bogey på hul 11 efter et skævt andetslag. På hul 12 slog jeg et perfekt drive og forsøgte at gå efter green i to. Bolden nåede dog ikke helt op og endte på bakken. Med en pindplacering på det nederste plateau måtte man for alt i verden ikke slå for langt, og måske derfor endte mit indspil kort af green. Derfra chippede jeg ind til en 2-meter men missede desværre puttet. Jeg har endnu ikke præsteret bedre end en bogey på det hul, på trods af at have været så langt fremme at jeg har gået efter green i to i 3 ud af 4 tilfælde...
På hul 13 følger nok en bogey efter at have misset green venstre om, hvilket er lidt af en dødssynd. På hul 14 lykkedes det mig ikke at få den draw på mit drive jeg gerne ville have haft, og jeg stod derfor med 177 til pinden. Mit slag ender kort i højre, og endnu en gang får jeg ikke scramblet og ender med min fjerde bogey i træk. Efter et perfekt drive på hul 15 slog jeg en wedge op på green og to-puttede sikkert til en god par. En nøjagtig gentagelse fulgte på hul 16. På hul 17 sendte jeg bolden ud i dogleggen og slog et 7-jern ind på green. Mit birdieforsøg strøg 1½ meter forbi, men jeg holede en god retur for par. Efter et perfekt draw fra tee på hul 18 slog jeg et sandjern fra 75 meter ind til en 3-meter uphill. Efter at have nærstuderet linjen satte jeg puttet lige i bagkanten til en dejlig birdie og en samlet score på 76 (+3). Min 72 netto var nok til en suveræn førsteplads, 4 slag foran nummer to, og 210 kr lige ned i lommen. "Desværre" bliver jeg reguleret 0,2 ned, så jeg mister det ekstra slag jeg ellers have fået efter mine opreguleringer fra Ishøj.
Med min solide start i Tirsdagsklubben som indtil videre hedder 78, 78, 76 (brutto), så har jeg sikret mig et solidt forspring på 11 point på Tirsdagstabellen. Derudover har jeg taget teten på både netto- og bruttoeclectic med 66 slag efter birdies på hul 1, 3, 5, 7, 8, 10, 11 og 18. Bruttodelen vil dog nok ændre sig ganske hurtigt, lige så snart Henrik Madsen får spillet mere end en enkelt runde i Tirsdagsklubben...

I fredags var vi i haven for første gang i lang tid, og det var virkelig dejligt at få noget for hånden. Glæd Jer til at se resultatet. :o)


Indtil da, hit 'em straight!

- Lars


Kommentarer