06.08.2010 » Festuge i Korsør og forberedelse til divisionsweekend.


Velkommen tilbage til arbejdet!

Lad os starte med at skrue tiden lidt tilbage og fortsætte hvor vi slap i sidste nyhedsindlæg.
Netop hjemvendt fra Norge så stillede jeg til start i den ugentlige Tirsdagsgolf, tirsdag d. 20/7. Jeg skulle ud med Henrik Madsen, Frede og klubbens formand Dennis. Det endte med at blive lidt af en prøvelse for tålmodigheden, da putteren virkelig ikke var skarp. Efter en runde med hele 14 greens i regulation, så var det meget skuffende at være rundt i +4. Undervejs havde jeg hele 3 tre-putts og, meget ukarakteristisk, kun en enkelt birdie. Jeg endte med at bruge hele 36 putt på min runde, og det er langt flere end acceptabelt. Min runde i 74 netto var dog nok til at høste en 3.plads og få konsolideret mit solide forspring på Tirsdagstabellen.

Festugen nærmer sig
Efter en dag i haven tog Sacha og jeg ud og spillede 18 huller på en dejlig sommeraften om torsdagen. Vi ville begge gerne være klar til Korsør Festuge, som startede om søndagen. Vi tog en runde på puttinggreen inden vi gik ud, da vi begge følte os lidt rustne på greens. Det blev en rigtig elevatorrunde for mit vedkommende. Jernslagene var både rigtig gode og temmelig dårlige, så det endte med en runde i 75 efter 4 birdies og 6 bogeys. Denne gang kunne jeg dog nøjes med 30 putt, og tre af mine birdies var efter gode holere fra 3-4 meter. Sacha gik til handicap efter en runde der var omtrent lige så ustabil som min egen.
Dagen efter tog vi ud igen, og endnu en gang blev det til 18 huller. Jeg havde trænet svinget en del inden vi gik ud, og det kunne mærkes. Mine drives var i fairway og jernslagene sad lige i sweetspot og mod greens. Jeg missede kun en enkelt green på for-ni, men til gengæld var min putter særdeles dårlig. Efter et tre-putt på hul 1 kom den første birdie på hul 5. Jeg havde slået et 7-jern på green i to og to-puttede til en 4'er. På hullet efter slog jeg en perfekt gapwedge ind til en 2-meter og holede for endnu en birdie. På hul 9 treputtede jeg dog fra 5 meter og turnede således i even par 36. Efter gode birdechancer på 10 og 11 kom den første på bag-ni på hul 12. Et sprødt hug med sandjernet endte lige under en meter fra pinden og jeg kunne let konvertere mit birdieput. På hullet efter slog jeg et perfekt 8-jern fra 132 meter ned til en 2-meter og holede for endnu en birdie. På det svære hul 14 sendte jeg et 7-jern fra 139 meter ind til 1½ meter fra hullet, men brændte desværre min chance for den tredje birdie i træk. På både hul 15, 16 og 17 havde jeg gode muligheder for birdies fra 4-5 meter, men ingen af dem droppede i. Desværre sluttede jeg af med endnu et 3-putt fra 5 meter på hul 18. Således endte jeg min runde i 72 (-1) efter at have ramt hele 17 greens i regulation, men samtidig brugt hele 35 putt. Alle min tre bogeys kom efter treputt, og det er mildest talt skuffende. Jernslagene havde virkelig siddet godt, og birdiechancerne havde været utallige, men nok en gang blev jeg svigtet af putteren.
Sacha var endnu en gang til handicap efter en runde med både rigtig flotte og mindre flotte slag. Det tegnede udemærket op til festugen.

Korsør Festuge 2010

Greensome d. 25/7
Årets festuge blev skudt igang i pragtfuldt sommervejr om søndagen med en greensome, hvor Sacha og jeg dannede par. Vi fik tildelt 17 slag, hvilket jeg synes er fantastisk mange slag og Sacha synes er latterligt få slag.
Vi fik en rigtig solid start og var allerede tre bedre end handicap efter de første 4 huller. På hul 5 får vi reddet en alternativ bogey, da jeg først slog vores andetslag venstre om green, og Sacha derfra slog indspillet over green og ned i et uspilleligt leje i hækken bag green. Jeg tog en unplayable og slog derefter bolden ind til en gimmie. Vi rundede for-ni med 22 point, men derfra gik det desværre lidt i stå. På hul 12 slog jeg et af mine længste drives nogensinde på det hul, et 300 meter langt hug, hvorfra vi kun havde 135 meter til pinden oppe i baggreen. Vi fik desværre en række doublebogeys på vejen indad, og præsterede derfor kun 15 point på bag-ni. Vores total på 37 point rakte til en 8.plads i B-rækken, udenfor præmierne. Vi havde haft det hyggeligt, men ingen af os havde rigtig ramt det gode spil.
Den endelige stilling kan ses her, og vores scorekort kan ses lige her:


En solid start på festugen, uden dog at være rigtig skarpt.


Individuel slagspil/stableford d. 26/7
Om mandagen skulle vi spille i hver vores række, hvor jeg skulle prøve kræfter med slagsspil og Sacha skulle spille stableford. Jeg skulle ud i allerførste flight kl 08:00 i selskab med tidligere divisionsspiller Anton i hcp. 4,2 og den ene tvilling, Frederik i 3,1. Det skulle desværre vise sig at blive endnu en af de frustrerende dage på greens for mig.
Efter at have sat et enkelt slag til på hul 2, var jeg nået til hul 5 i +1. Efter et godt drive havde jeg slået et perfekt andetslag op 4 meter fra pinden. Frederik havde lagt sig endnu tættere på, men ingen af os var desværre i stand til at hole for eagle, og vi måtte nøjes med to birdies. På hul 8 fik jeg et spejlæg i venstre greenbunker og måtte notere en bogey. Således turnede jeg i +1, Anton var i par og Frederik havde spillet en fejlfri for-ni i -2.
På bag-ni blev putteren til gengæld om muligt endnu koldere. Da jeg manglede sidste hul var jeg +5 totalt efter to treputts og to missede greens på bag-ni. Heldigvis fik jeg slået et rigtig godt sandjern ind til en 2-meter og holet for birdie på hul 18. Det betød jeg kom tilbage i +4 og dermed neutral zone, så jeg slap for en opregulering i handicap. 74 netto rakte dog slet ikke til præmier, da klubbens juniorer var særdeles skarpe den pågældende dag. Faktisk var de fem øverste pladser alle optaget af juniorer, hvor bla. Daniel havde en flot runde i 3 under par. Sacha havde en lidt uheldig dag i C-rækken, hvor hun efter 19 point på for-ni faldt lidt sammen på bag-ni. Jeg endte helt nede på en 15. plads i A-rækken som kan ses her, mens mit scorekort kan ses her:


36 putt vil i sagens natur medføre mange bogeys og få birdies.


Greensome d. 27/7
Tirsdagen bød igen på greensome stableford, hvor Sacha og jeg igen stillede op sammen. Vi fik en lidt sløv start med to bogeys efter lidt uskarp puttning, men derefter fik vi sat turboen til. Sacha slog et flot slag på green på hul 3 og selvom mit birdieforsøg ikke gik i, så fik vi en sikker par. Efter et perfekt drive fra Sacha på hul 4 kunne jeg slå på green og vi kunne notere endnu en sikker par. Dernæst bogey-par-bogey før Sacha chippede ind til en gimmie par på hul 8. Vi sluttede med en par på hul 9 til en for-ni i 23 point. På hul 10 slog jeg en perfekt punchet hybrid ude fra rough i karambolage med et par buske og på green, og vi kunne to-putte til en par. Endnu en god par blev sikret på hul 11 og vi var nu hele 7 point bedre end handicap. På hul 12 missede Sacha desværre et lille downhill putt på 30 cm og vi måtte notere en doublebogey. På det korte hul 13 slog jeg et lille 9-jern som landede et par meter bag hullet og spandt ned til en 1-meter. Desværre var det ikke nok til at vinde tættest på pinden. Hul 14 og 15 kostede begge bogeys, men det var vi begge nu meget godt tilfredse med. Vi lavede pars på både 16 og 17 og efter et perfekt teeslag med min spoon havde vi 35 meter til pinden på hul 18. Selvom Sacha var nervøs for at skulle slå foran en propfuld terasse, så lavede hun et flot indspil ind på green, 4 meter fra hullet, og vi kunne slutte af med en sikker par. Således endte vi med 45 point efter en runde i otte over par. Det var nok til en andenplads i B-rækken, kun ét point efter vinderen. Vi vandt to sportstasker og 5 kg grillpølser, som røg på grillen samme aften.
Den endelige stilling kan ses her, og vores scorekort kan ses lige her:


Altid en fornøjelse at få 3 point for en par!


Tirsdagsklub d. 27/7
Da jeg ligesom ikke var mæt af golf efter de første 18 huller, så snuppede jeg yderligere 18 i Tirsdagsklubben efter præmieoverrækkelsen. Jeg gik i selskab med tre af de lokale gutter: Per Møller, Peter "Jyde" og Lars Hoppe. Jeg fik min efterhånden trademark dårlige start, da jeg åbnede op med to bogeys i træk. Efter to pars slog jeg solidt 7-jern fra 150 meter og på green i to på hul 5. Jeg stod nu med en 6-7 meter uphill for eagle. Jeg slår et godt putt og den triller og triller... og dér! Eagle! Tilbage i even par og med en fornem forbedring til eclectic'en. På hullet efter slår jeg en perfekt gapwedge fra 95 og ind til en 2-meter. Desværre får jeg fejllæst puttet og må nøjes med par. På hul 7 koster en tur i greenbunkeren desværre en bogey og da jeg misser en 3-meter for birdie på hul 9, så turner jeg i +1.
På par-5 hullet 10 slog jeg et solidt drive ind i modvinden. Fra 215 meter sendte jeg en perfekt spoon op på green i to slag og kunne to-putte til en birdie. Det fik jeg dog omgående smidt i vasken på hul 11, hvor en tur i greenbunker kostede en bogey. Her startede Per Møller i øvrigt en stribe af usandsynligt heldige episoder, hvor han efter at have slået tre bolde fra teestedet endte med at finde den første, hakke den fremad og derefter chippe i for birdie. Efter en par på hul 12 slog jeg et solidt slag ned tre meter venstre om pinden på par-3 hullet 13. Fra bunker slog Per Møller et fantastisk slag ind til en gimmie. "Du behøver ikke at markere", bemærkede Peter "Jyde" og slog derefter et vildt øksehug af et bunkerslag. Hans bold landede lige venstre om Per Møllers og tog derefter et gevaldigt skruet hop til højre hvor den ramte flagstangen og gik i til birdie! Umiddelbart efter holer Lars Hoppe et 10-meter putt fra forkanten af green til endnu en birdie, og jeg fuldender med at rulle min 3-meter i hul. Lige pludselig var det som om Per Møllers bunkerslag ikke var helt så imponerende mere...
Igen er jeg dog dårlig til at følge en birdie til dørs, da jeg efter et dårligt drive ikke rammer green i regulation. Det koster en bogey. Efter et kongedrive på hul 15 slår jeg en lobwedge op på green, men får ikke min birdie. På de efterfølgende to huller har jeg gode chancer fra 4-5 meter men får ikke holet. På hul 18 får jeg for meget draw i min hybridkølle og ender blokeret bag nøddebuskene i venstre side. Jeg bliver nød til at chippe sidelæns ud og får desværre ikke scramblet min par. Jeg ender derfor runden i 75 (+2), én bedre end handicap. Det viser sig dog ikke at være godt nok. På sidste hul slår Peter "Jyde" ind til en gimmie birdie og slår mig derfor med ét slag. Per Møller shanker direkte ned i søen, men bolden rammer træstammen på det enlige træ der står ved broen og springer vinkelret venstre og ligger sig i perfekt position lige foran green. Derfra chipper han ind og holer for par. Jeg ender i netto 72, Peter "Jyde" i 71 og Per Møller i 68, og det betyder at jeg ender i øllet... Grove løjer.
Jeg ender på en 4. plads i dagens spil, men pga. Festugen er der meget få tilmeldte, så jeg får kun mit indskud retur. Vigtigere er dog min eagle forbedring til Eclectic'en, hvor Henrik Madsen dog matchede min eagle med en på hul 12. Min 72 netto sikrede mig samtidig et kæmpe stort, og formentlig afgørende forspring til Frede på Tirsdagstabellen, hvor jeg allerede nu har overgået min samlede pointhøst i 2009.

Bestball d. 28/7 eller "Dagen hvor jeg satte Korsør Golfklub i brand"
Om søndagen fik jeg fløjet min far til Korsør for at deltage i den årlige Punkt1 bestball turnering. De sidste to år har jeg med stor succes spillet den med Thomas Lindhardt, men efter at han er skiftet til Værløse, så har han for travlt med arbejde til at tage den lange tur til Korsør.
Min far og jeg havde fået en særdeles tidlig starttid kl 07:16 i selskab med Svend Sørensen og Peter "Jyde", som jeg kender så fint fra Tirsdagsklubben. Det var en særdeles hyggelig bold, hvor der skulle vise sig at blive præsteret overordentlig god golf. Vi fik en fremragende start da den gamle lavede en sikker par der var tre point værd. Derfra startede jeg til gengæld et solo-show som hverken jeg selv eller min far formentlig sent vil glemme.
Efter et godt drive på hul 2 slog jeg et sandjern fra 80 meter ind til en 2-meter og holede for birdie. Derefter fulgte to regulation pars efter fornuftige birdiechancer. Efter mit andetslag lige havde misset green på hul 5 chippede jeg ind til en 2-meter og holede for birdie. Regulation pars kom på hullerne 6, 7 og 8 indtil jeg huggede en wedge ind 3 meter fra pinden på hul 9. Desværre missede jeg mit birdieput, men personligt var jeg to under par på for-ni efter at have ramt alle greens og alle fairways. Tilsammen havde min far og jeg oparbejdet 23 point, mens Svend og Peter var lige i hælene på os med 22 point.

Efter to gode slag på hul 10 lå jeg et par meter kort af green og chippede ind til en 2-meter. Jeg fik dog fejlbedømt breaket i mit birdieputt og bolden drejede af få centimeter før hullet og tog istedet hulkanten. På hul 11 havde jeg, efter et super teeslag, 93 meter tilbage til pinden som stod midt i green. Lige bag pinden skrånede green opad mod bagkanten, så jeg besluttede at udnytte skråningen. Jeg slog en perfekt ramt gapwedge, lige mod pinden. Bolden landede 5-6 meter bag pinden på toppen af bakken og med et ordentlig riv af backspin kom den helt tilbage pin high, 1½ meter højre om hullet. Puttet blev sat sikkert lige midt i hullet, hårdt i bagkanten, birdie. På hul 12 slog jeg et langt draw fra tee, og fra midten af fairway med 180 til pinden en hybrid efter den forhøjede green. Der kom lige lovlig meget draw på slaget, og bolden endte pin-high lige venstre om green. Derfra chippede jeg et fladt 9-jern ind til en 1½ meter uphill som jeg satte midt i boksen til endnu en birdie. På det korte par-3 hul 13 kom så en af dagens vildeste slag. Med 121 til pinden slog jeg et hårdt 9-jern som bare var lige på retningen hele vejen. Bolden slog ned 2 meter bag pinden og trak så med massivt backspin tilbage mod hullet. Vi troede alle lige et kort øjeblik at den ville gå i hul, men den fortsatte forbi og endte ca. 4 meter før hullet. Som en slags retfærdighed oven på det gode teeslag, så lykkedes det mig at få den perfekte linje på puttet som akkurat kravlede i til den tredje birdie i træk! Min far blev helt overrasket over at høre at jeg nu faktisk var 5 under par efter 13 huller.

Jeg må sige at det uden tvivl er det bedste golf jeg nogensinde har spillet. Alle fairways, alle greens og utallige gode chancer. Havde putteren været rigtig varm kunne jeg både have været 7, 8 eller 9 under på det tidspunkt. Efter endnu et drive i fairway slog jeg et solidt slag op på green på hul 14 og to-puttede for en sikker par. Til gengæld syntes min far åbenbart at han nu havde stået i skyggen af mit spil længe nok. Efter et perfekt draw fra tee havde han slået et 6-jern lige på pinden, og da vi kom op til green lå hans bold mindre end en halv meter fra hullet. En fremragende birdie, som med et slag på hullet var hele 4 point værd. På hul 15 gik det dog galt. Som oftest i denne sæson når jeg har en god runde kørende, så kommer der på et tidspunkt en ulykke. I sidevinden fik jeg cuttet mit drive en anelse, og vinden pressede bolden yderligere mod højre. Slaget var ikke godt nok ramt til at carry indover vandet og bolden endte derfor out of bounds. Det endte med en triplebogey for mig, men heldigvis trådte min far i karakter og reddede en rigtig god bogey og 2 point til os. Peter og Svend var stadig lige i hælene på os, så det var afgørende at vi ikke pludselig havde et "0-points hul".
På hul 16 slog jeg en perfekt hybrid ud i midten af fairway, og fra 94 meter en gapwedge lige efter pinden. Bolden landede et par meter bag hullet og igen gjorde massiv backspin at bolden spandt tilbage forbi hullet til en 2-meter, til applaus fra andetholdsspiller Kenneth Stoumann der gik i bolden lige foran. Jeg satte bolden fast lige midt i hullet, og den holdt linjen perfekt. Dagens sjette birdie var en realitet og jeg kunne glæde mig over et godt bounceback. På hul 17 sendte jeg en hybrid ud midt i fairway, og fra 161 meter slog jeg et perfekt 5-jern efter pinden. Bolden endte 4 meter kort til en god uphill birdiechance. Jeg fik sat et godt putt på bolden, men havde overlæst breaket en anelse og missede den akkurat på venstre side.
På sidste hul havde vi en god chance for 3 point igen, da Jan havde et slag på hullet, men efter et ellers perfekt drive, så halvshankede han sit andetslag ned i søen. Jeg slog en gapwedge fra omkring 95 meter, men blev overrasket over endnu en voldsom omgang backspin. Faktisk så voldsomt at selvom bolden slog ned i midtgreen, så spandt den hele vejen ud af green, ned i forgreen, og stoppede få centimeter før søen. Det betød at jeg måtte putte mit næste slag fra en hazard. Jeg har godt nok aldrig været i en situation hvor jeg ikke måtte grounde putteren, men heldigvis gik det godt. Fra omkring 8 meter puttede jeg op til en sikker par. Det endte en runde hvor jeg spillede noget af det bedste golf jeg nogensinde har præsteret. Det glædede mig enormt at kunne vise min far noget god golf, når vi nu endelig fik en mulighed for at spille sammen, og det virkede også som om at han havde nydt det. Jeg kom således rundt i 70 (-3) med en triplebogey og seks birdies. Jeg missede kun én fairway og to greens undervejs, og uden at være direkte brandvarm med putteren så fik jeg stadig holet det meste af det jeg "skulle". Hele 43 point fik jeg skrabet sammen, men endnu bedre var vores samlede score; 48 point!
Peter "Jyde" havde for anden dag i træk slået ind til en gimmie birdie på hul 18, og han og Svend sluttede således i 46 point. Det skulle vise sig at være dagens to bedste scores i A-rækken og vi vandt derfor to flotte præmier fra Punkt1 som var Match sponsor. Min far fik en grill og barberque fra Jamie Oliver med hjem, mens jeg vandt en sodavandsmaskine. Nu er Sacha jo ikke just den største nyder af brus, så jeg fik byttet den senere til en super lækker ny Phillips barbermaskine. Vores flotte sejr i A-rækken kan ses her, og vores scorekort kan ses lige her. Da jeg elsker farven rød, kan mit eget personlige scorekort ses lige her:


Sååå tæt på et perfekt kort. Men flot ser det nu stadig ud.


Slagspil d. 29/7
Om torsdagen blev Shoppens slagsspilsturnering afholdt. Jeg skulle ud 7:16 i selskab med bla. Frederik igen. Det blev dog til en lang næse da jeg ankom i klubben. Regnen silede ned, og havde gjort det det meste af natten. Turneringsudvalget valgte derfor at udskyde beslutningen om afviklingen af turneringen til kl. 9. Da jeg kom hjem igen hvilede jeg mig en times tid, før jeg igen stod op. Regnen var begyndt at drive over, og det var blevet besluttet at starte ud fra klokken 10. I dagens anledning havde indehaveren af shoppen, Bo Elkjær og pro-lærling Michael Jürgensen været ude og muntre sig med flagplaceringerne. Bortset fra hul 4, så var samtlige pinde sat maksimalt tre meter fra greenkanterne, og gerne bag bunkers, søer og lignende. Aldrig har jeg prøvet at spille til så svære pindplaceringer. Man skulle virkelig holde tungen lige i munden, og vide hvornår man skulle angribe og hvornår man skulle spille efter midten af green. Regnen var nu stoppet, men det var blæst voldsomt op.
Efter at have åbnet med to regulation pars, hvoraf hul 2 var centimeter fra en birdie, så lavede jeg en bogey på hul 3 efter at have slået over green. En regulation par på hul 4 blev fulgt op med en god birdie på hul 5. Et godt chip havde efterladt mig med en 1½ meter, som jeg ikke havde nogen problemer med at hole. På hul 6 stod pinden helt omme i baggreen og jeg spillede derfor safe ind kort. Alligevel var jeg uhyre tæt på at hole mit birdieput, men måtte nøjes med par. På hul 7, som blev spillet ind i modvinden, kostede et dårligt tredjeslag mig en bogey. Desværre blev det fulgt op med et lignende dårligt teeslag på hul 8, og igen var jeg ikke i stand til at scramble par. Det klarede jeg dog til gengæld på hul 9 efter et rigtig godt chip fra bagkanten og således turnede jeg i to over par.
På hul 10 var jeg blevet fanget lidt i højre side i mit andetslag og var hæmmet af nogle hængende grene fra en sørgebirk. Mit tredjeslag blev fanget i bunkeren, og da jeg var lidt for "cute" i mit bunkerslag så nåede det ikke helt ind på green. Det kostede endnu en bogey. På hul 11 havde jeg bragt mig selv i en svær position. Pinden stod helt oppe i venstre bagkant, mens jeg havde placeret mig i venstre forkant. Det betød at jeg skulle putte henover fringen og en stor bakke som skar ind i venstre side af midtgreen. Det lykkedes mig dog at putte op til en 1-meter og redde min par. På par-5 hullet 12 gik jeg efter green i to, men blev fanget af nogle grene og endte i højre forkant. Derfra spillede jeg ind til en 3-meter og holede et rigtig godt put for birdie. Et rigtig dumt treputt kostede en bogey på hul 13 da jeg gik lige lovlig aggressivt efter min birdie fra 5 meters afstand. Til gengæld fik jeg bragt balance i regnskabet med en super birdie på hul 14, årets første af slagsen. Flaget stod helt oppe i bagkanten og med et perfekt 7-jern endte jeg et par meter bag hullet lige ved greenkanten, hvorfra jeg smed den lige midt i spanden. På trods af flere gode chancer på de sidste par huller lukkede jeg min runde med 4 regulation pars til en samlet score på 75 (+2), én bedre end handicap. Det betød at jeg endelig... ENDELIG... brød handicap 4,0 muren som jeg har kæmpet så intensivt med de sidste par år. Godt nok med mindst mulig margin, men det er irrelevant.


Handicap 4,0 muren er nedbrudt. Ingen kan endnu helt forstå at det virkelig er sket.

Forhåbentlig betyder det slutningen på "Mauer im kopf", den mentale barriere der har varet så længe, og som har forhindret mig i at fortsætte ned i handicap.
Min runde i 72 netto var samtidig godt nok til at ende på en tredjeplads i A-rækken, som generelt var domineret af lavhandicappede spillere. Muligvis fordi vi har lettere ved at slå ind til de svære pindplaceringer, hvem ved. Den placering gav mig en lækker polotrøje fra Adidas. Mit scorekort kan ses her:


En blandet landhandel for at sige det mildt. Der blev dog holdt fornuftigt sammen på det.


Bestball d. 30/7
Om fredagen skulle den traditionelle 90-års turnering afholdes, og jeg stillede op i selskab med min efterhånden 79-årige farfar Poul. Desværre for os så blev det en særdeles fugtig omgang. Rent faktisk regnede det non-stop fra hul 1 til 18 og blæst og lave temperaturer gjorde det til en særdeles sur omgang. Det var dejligt at se den gamle, og som altid hyggeligt at spille med ham - men vejret var mildest talt ikke med os, hvilket var rigtig ærgeligt. Ingen af os spillede særlig godt, dog vil jeg fremhæve et dejligt hug på hul 8 fra Fatters side. En drawet 3-kølle lige ned på green og 2,95 fra pinden... Sådan!
Efter en våd og kold omgang bød min farfar på varme burgers og kolde øl, og så var dagen jo alligevel reddet. Vi endte på en 17. plads i den samlede stilling som kan ses her. Lad os gentage det næste år, hvis vejret bliver bedre! ;o)

Flagspil d. 31/7
Festugens sidste spilledag bød på den lidt specielle matchform flagspil, hvor man spiller slagspil, har et flag med og sætter det på banen når man har brugt sit sidste slag. Jeg havde fået fornøjelsen af en ren dynamitbold i selskab med Henrik Madsen i +1,7, ny spiller i Korsør Mads Dinesen i 0,6 og Daniel i 0,9. Vejret var solrigt, men meget blæsende. Jeg fik en fremragende start da jeg holede en 4-meter for birdie på hul 1, men et hooket drive på hul 2 medførte med det samme en bogey. Et rigtig uskarpt indspil og dårlige putts resulterede i endnu en bogey på hul 5, før jeg omgående svarede igen med en birdie på hul 6. Dernæst fulgte tre pars, to af dem gode scramblere for at runde for-ni i even par 36. På hul 10 slog jeg over green fra små 40 meter, men scramblede min par. Hul 11 blev spillet i regulation efter at have puttet snert forbi for birdie. På hul 12 havde jeg slået et godt drive, men fadede lidt rigeligt med min hybrid i andetslaget efter green. Bolden endte pin-high højre om green, men derfra slog jeg et kummerligt dårligt indspil og kunne kun præstere en par. Missede greens på 13 og 15 kostede bogeys, men på hul 16 kom jeg godt igen da jeg slog ind 4-5 meter højre om pinden og holede et rigtig godt birdieputt. Hul 17 blev spillet i regulation og jeg stod derfor på 18. teested i +1, to bedre end handicap, og med alletiders mulighed for at kunne fortsætte ud på hul 1 og plante mit flag. Desværre lavede jeg en stor fejl. Set i bakspejlet ved jeg ikke om det var en mental fejl, eller om jeg bare kan nøjes med at skyde skylden på et enkelt dårligt sving. Jeg forsøgte det perfekte draw rundt om skoven, men fik istedet slået et hook. Vi fandt aldrig bolden og da min provisoriske var lidt klemt bag et træ nåede jeg ikke engang green. Derfra chippede jeg ind til 3-4 meter, men mit putt stoppede et par centimeter før hullet. Det betød at mit flag ikke nåede længere end til 5 cm fra hulkanten på hul 18, og ligeledes at en mulig regulering endte i en skuffende, men dog handicap-neutral 77'er efter min afsluttende triplebogey.
Daniel nåede akkurat i hul ved at hole en 3-meter, og det betød at han forviste mig til en 4.plads. Det gav dog en flot Weber grøntsagskniv i præmie, og da Sacha samtidig vandt 6 hyldeblomstvand i en klappepræmie senere på dagen, så fik vi alligevel noget ud af årets sidste Festugeturnering. Min placering i den samlede stilling kan ses her, men bemærk at da Frederik sluttede længere væk fra hullet end jeg, så fik jeg 4. pladsen. Mit individuelle scorekort kan ses her:


En solid runde golf på de første 17 huller. Afslutningen snakker vi ikke højt om.


Den kommende weekends divisionskampe
Om eftermiddagen efter Festugen var overstået mødtes jeg med holdkaptajnerne og Jan Nielsen for at diskutere holdudtagelse. Det resulterede i at jeg skal spille 2. divisionsgolf i den kommende weekend, hvilket jeg naturligvis glæder mig rigtig meget til. Holdet har kniven på struben, idet begge de sidste kampe skal vindes hvis vi skal overleve i rækken. Om lørdagen skal vi spille en svær udebanekamp mod Køge, mens vi om søndagen skal spille på hjemmebane mod Harekær.
Jeg skal danne foursome-par med vores nye spiller Mads Dinesen, og jeg tror vi kan komplimentere hinanden godt. Han slår væsentlig længere end jeg med sine jern, hvilket kan være en fordel på udvalgte par-5 huller, og naturligvis noget vi vil spille efter. Uanset hvad skal jeg nok få min sag for i eftermiddagens singles, og jeg ville blive overrasket hvis ikke begge mine modstandere har handicap 3 eller mindre. Det har heldigvis ingen betydning, jeg skal bare ud og spille det bedste jeg kan, som jeg ved jeg kan.
Jeg vil naturligvis opdatere kommentarfeltet pr. tradition efter de overståede kampe.


Indtil da, hit 'em straight!

- Lars


Kommentarer