Latest news (in Danish):

26.10.08 » Elevatorgolf og weekend i Haderslev.

Dagen efter vores mislykkede søndagsturnering i Mensalgård gik Sacha og jeg et par huller på Korsør for at "finde" vores sving igen. Det lykkedes faktisk ganske fint for os begge. Vi spillede hul 1,2,9,13,16,17,18. Sacha lavede bogey, bogey, tripplebogey, bogey, bogey, doublebogey og til sidst en ærgelig streg da hun var blevet for træt i ryggen til at svinge ordentligt. Undertegnede startede ud med at slå en 53 meters lobwedge ind til en ½ meter på hul 1. På hul 13 holede jeg en otte meter uphill og på hul 18 en 5 meter downhill, begge med venstre-højre break...

Så scoren blev birdie, par, par, birdie, par, par, birdie og -3 til manden med den varme putter.

Jeg føler virkelig at min 500 kroners "investering" i den lettere brugte White Hot #1 putter har givet pote. Jeg holer langt flere put over de to meter end jeg gjorde med min Two-ball putter, men dog føler jeg mig endnu ikke helt så sikker på de korte put under 1½ meter, som jeg gjorde med min gamle putter.

Det er dog udelukkende et spørgsmål om gentagende træning af de korte puts, før de sidder i hullet i hver gang. Jeg tror fuldt og fast på at det er en psykologisk ting, for putteteknikken fejler intet.

 

Golf i det jyske

Gennem længere tid har Sacha haft planlagt en golfweekend i Jylland for os begge samt tvillingerne Daniel og Frederik (eller som hun siger, "de små puslinger"). Der var planlagt en deltagelse i en to-dages stableford eclectic turnering i Haderslev d. 11 og 12 med overnatning på Best Western Hotel i Horsens.

På førstedagen startede jeg med par-birdie, men derefter fulgte så et 3-put fra omkring en meter til en doublebogey. Flot. Det satte mig lidt i "mental ubalance", eller med andre ord så blev jeg hamrende arrig. Efter at have keglet rundt i +8 på for-ni så fik jeg spændt selerne på de sidste ni. Med to bogeys, en enkelt birdie og resten af hullerne i par fik jeg reddet scoren nogenlunde i land.

Sacha havde en lang dag på den kuperede bane og var stærkt utilfreds med sin score. Frederik endte førstedagen i +5, mens Daniel imponerede med en flot runde i banens par; 69 slag. Uheldigvis for Daniel var runden ikke tællende, da vi spillede med "pick&clean" pga. den meget våde og bløde bane. I år har Daniel præsteret at gå fra handicap 8,3 til 3,6 - et fantastisk flot ryk af den lille 15-årige knægt. 

På andendagen var Daniel og jeg parret i samme bold. Min mission var at jeg skulle forbedre ikke mindre end samtlige de huller som jeg var over par på. Efter at have misset for birdie på hul 1 mistede jeg et ukoncentreret min et-meter retur, da jeg allerede havde fået en par dagen forinden. På hul 2 lavede jeg birdie for anden dag i træk, men så på hul 3 sænkede jeg det nok vildeste put i mit liv. En 15 meter med omkring 5 meter fald fra højre mod venstre... Den sidste meter trillede bolden 90 grader sidelæns ned i hullet. Efter to gode pars slog jeg et perfekt 7-jern på par-3 hullet 6 ind til 1½ meter. Puttet sad midt i hullet og jeg var flyvende. På hullet efter fulgte desværre en bogey for anden dag i træk, men på hul 8, et 550 meter langt par 5 hul fik jeg endnu en gang forbedret min score markant. En tripple-bogey blev vekslet til en par (som med et halvt bold-rul mere ville have været en birdie). Med en par på hul 9 turnede jeg i -1 og med 22 point. Min eclecticscore var dermed blevet forbedret med ikke mindre end 10 stablefordpoint i forhold til dagen før.

Alt imens var Daniel +3 på for-ni og havde kun forbedret hul 9 fra en bogey til en par, så vi var nu helt lige. Efter at have lavet 5 pars i træk var jeg dog, på trods af at have forbedret mig med et enkelt point, blevet overhalet igen. 

Daniel lavede nemlig tre birdies i træk på hul 12, 13 og 14. På hul 15 lykkedes det mig desværre ikke at forbedre min bogey fra dagen før, og da det heller ikke lykkedes mig at forbedre mine pars på 16,17 og 18 endte jeg med 43 eclectic stablefordpoint. Daniel sluttede ét point bedre på 44 point, mens Frederik endte i 42 point og Sacha i 36 point. Jeg sluttede ét point fra præmierækken, men i kraft af mit gyldne 7-jern på hul 6 vandt jeg nærmest hullet. Sacha scorede en klappepræmie, og så var alle glade og tilfredse.

 

Katastrofalt mange slag over par

Efter en uges pause var der ande-turnering i Korsør søndag d. 19, venligst sponsoreret af Føtex. Dagen inden var jeg ude og slå nogle bolde, men kunne konstatere at jeg pludselig var begyndt at hooke mine slag. Desværre var det ikke anderledes dagen efter, og efter at have scramblet par på de første tre huller gik det galt. Med kun én enkelt green i regulation efter de første 10 spillede huller kan man danne sig en idé om hvor grelt det stod til med det lange spil. På de sidste par huller begyndte jeg at svinge køllen lidt bedre og ramme nogle greens, men så svigtede putteren til gengæld.

Med fire (!) tre-puts på de sidste fem huller endte jeg en miserabel dag i 29 point. Hele 11 over par, og ikke mindre end den dårligste runde i Korsør i hele 2008.

 

Under par! Hvem ville have troet det?

Efter endnu en uges pause blev jeg kontaktet af en af mine rigtig gode gamle venner fra Roskilde Golfklub, Michael Bruun. Vi besluttede at tage 18 huller om lørdagen d. 26. Et par dage i forvejen havde jeg bestilt en videolektion hos min lokale pro, som blev afviklet umiddelbart inden tee-off. Her fandt vi ud af at jeg var begyndt at læne mig for meget indover bolden, hvilket medvirkede to ting: Mit hoved synker nedad i tilbagesvinget og køllen krydser på toppen. Min opstilling blev derfor rettet til at jeg fik mere vægt på hælene og kom mere "ned og sidde", samt min hænders position blev løftet lidt op.

Det føltes afsindigt mærkeligt på range, men da jeg begyndte at slå boldene snorlige igen, så tænkte jeg at det måtte hellere blive afprøvet ude på banen.

Det tog et par huller før det begyndte at føles rigtigt, men så skal jeg ellers love for at der skete ting og sager:

 

Hul      1  2  3  4  5  6  7  8  9    -     10 11 12 13 14 15 16 17 18   -     Total

Par      4  4  3  4  5  4  5  3  4   36    5   4   5   3   4    4   4   4    4    37     73

Score  4  4  4  6  3  4  3  4   36    5   4   4   3   3    5   3   5    4    36     72

 

Min første runde under par i Korsør Golfklub, som et lyn fra en klar himmel. Det havde jeg godt nok ikke troet da jeg stod på 1. tee og mit sving føltes omtrent lige som Jim Furyks ser ud. Kun to nervøse bogeys på hul 15 og 17 gjorde at scoren ikke blev endnu lavere. Hul 17 var jeg milimeter fra at sænke et kæmpe 10-meter put for par... Generelt puttede jeg helt fantastik, bedre end jeg nogensinde har gjort, og 25 put på 18 huller taler sit tydelige sprog.

Af mine fem birdies er det kun på hul 12, der er tale om en tap-in, resten blev sikret via gode holede puts fra mellem 3 og 8 meter.

En dejlig afslutning på sæsonen, glæder mig allerede til 2009    ;o)


 

Tak for denne gang - Lars

     

Sneak peaks:

 

Have

a

peak

at

my

artwork

"When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished by how much he'd learned in seven years."
- Mark Twain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsarkiv:


» Klik her for at se arkiverede nyheder.

Folsberg.dk © 2006 • Lars Folsberg • lars@folsberg.dk