Latest news (in Danish):

22.09.08 » Golfweekend på Lolland.

I fredags satte fruen og undertegnede næsen mod Lolland hvor der var planlagt en golfweekend med overnatning på Hotel Harmonien i Nakskov.

 

Om lørdagen skulle vi spille greensome stableford på Storstrømmen Golfklub. Vi fik tildelt 18 slag, men på trods af en hyggelig dag sammen, så måtte vi se i øjnene at ingen af os ramte dagen. Sacha gjorde ellers hvad hun kunne med nogle gode holede puts, men da jeg både formåede at slå en lostball og i en hazard måtte vi nøjes med 31 point.

Om eftermiddagen var vi så ude og slå nogle bolde i den ”lokale” Vestlolland Golfklub, som ligger omkring 5 km fra hotellet. Her lykkedes det Sacha at spotte en svingfejl hos sig selv, og efter en spand bolde kunne hun ramme både driver og 5-wood. Det tegnede pludselig mere lyst for morgendagens turnering! Ved ni-tiden spiste vi lækker thai-mad på La Delicia i Nakskov, som helt klart er anbefalelsesværdig, og da vi kom hjem på hotellet satte vi os med vores medbragte baneguides og planlagde vores course management til næste dags spil. 

 

Om søndagen skulle vi så spille slagspil/stableford i Vestlollands golfklub, og hvor jeg var så heldig at starte tæt på drivingrange på hul 4, så skulle Sacha starte helt ude på hul 17 – langt, langt væk fra klubhuset. Efter at have vundet en turnering i Korsør i sidste uge og opnået hcp 4,2 håbede jeg nu på en god runde og at komme under 4 i hcp. En oversigt over banen kan ses her.

Vores scorekort kan ses her (Lars) og her (Sacha).

 

Mit åbningshul var et kort par 5 hul, men med out-of-bounds i højre og skov i venstre havde jeg besluttet at undlade at gå efter green i to, men i stedet slå jern ud. Planen lykkedes fint, og efter to 4-jern og et sandjern havde jeg en 3 meter for birdie. Uheldigvis havde jeg stærkt overvurderet hastigheden på greens, som var usædvanlig langsomme, og mit birdieput stoppede en halv meter kort, midt i hullet.

Efter en par på det efterfølgende par 3 hul, så nåede jeg til banens sværeste hul, et langt par 4 hul med et svært teeslag. Uheldigvis var driveren ikke blevet varm endnu og jeg cuttede den ud i tyk rough og træer i højre side. Mit forsøg på at spille tilbage på fairway blev for kort og jeg var stadig fanget i roughen… Dybt urutineret. Derfra kunne jeg kun spille op kort af green, og mit efterfølgende pitch med en gabwedge missede greenen. Herfra sjuskede jeg så et chip og måtte bruge to puts på at få afsluttet hullet i en horribel trippelbogey! Føj for en start.

På de næste huller sad driveren dog upåklageligt og de følgende 4 huller blev alle spillet i regulation fra tee til green, dog uden nogle birdies på trods af flere gode forsøg og et par ture rundt i hulkanterne. På 11 hul (mit 8. hul), et langt par 4 hul i modvinden, missede jeg greenen få meter venstre om efter et solidt 4-jerns slag. Uheldigvis lå jeg helt umuligt i roughen og mit indspil endte 3 meter fra pinden. Puttet sneg sig lige venstre om og jeg måtte notere en bogey. På det efterfølgende par 3 hul slog jeg et super 9 jern op i sidevinden, sigtet 5 meter højre om pinden. Da jeg kom op til green lå bolden så pin-high, 5 meter højre om pinden.. Øv. Endnu en par.

Næste hul var et monster par 5 hul på 560 meter i strid modvind. Efter et drive der akkurat hoppede ud af fairway i højre side havde jeg fået et forfærdeligt leje i roughen. Fejlagtigt vælger jeg en hybridkølle istedet for et jern og kikser mit slag. Derfra går det slag i slag indtil jeg spiller et godt sandjern ind fra 20 meter og holer et 2-meter put for bogey. Næste hul brager jeg et kæmpedrive på omkring 320 meter af sted ned af bakke i medvinden. 40 meter fra green slår jeg en lille lobwedge ind til et 3-meter put… Og misser den. Næste hul er næsten en gentagelse – efter et drive på 270-280 meter slår jeg en lobwedge ind tæt på stokken, men brænder igen birdieputtet.

Hullet efter var et 154 meter par 3 hul og jeg slår et super 8 jern ind på den rigtige side af den svære plateaugreen, omkring 4 meter fra pinden. Mit birdie put stopper et HALVT bold-rul kort af hullet og jeg var nu ved at være utrolig frustreret over at slå gode slag, men ikke hole noget som helst. Det skulle dog blive værre endnu…

På hul 17 (mit 14. hul), et 478 meter langt par 5 hul med out i højre, slog jeg igen et solidt drive op af bakke. Med 230 meter til pinden og out-of-bounds både højre om og bag green vælger jeg dog at spille kort med et 4-jern. Ikke desto mindre når jeg næsten greenen i medvinden. Efter et super indspil med sandjernet fra 25 meter står jeg nu med en 1½ meter for birdie og til at komme tilbage i +4 for runden. Fortvivlet måtte jeg dog se bolden dreje hele vejen rundt i hullet og ryge tilbage ud mod mig selv.

Efter et solidt drive på 18. hul stod jeg tilbage med en lobwedge, men fik en mærkelig slagkontakt med bolden, muligvis lå jeg på en gammel tørv der var lagt på plads. Jeg havde nu et 6 meter uphill put op af et plateau for min birdie, men af uforklarlige årsager var denne green dog langt hurtigere end resten. Mit put strøg 3 meter forbi hullet, og da mit returput snuppede hulkanten måtte jeg notere et tre-put og en elendig bogey. På hul 1 (mit 16. hul) får jeg trukket mit drive i venstre side, og med et skævt bounce røg jeg en tur i en parallel vandhazard. På det tidspunkt blev jeg lidt opgivende, følte virkelig ikke at jeg havde haft tur i den. Jeg måtte notere endnu en bogey på kortet, og efter en par på det efterfølgende par 3 hul havde jeg kun ét hul tilbage og lå +7 for dagen. Jeg slog et super drive, men efter et tyndt 2. slag havnede jeg højre om green. Et rigtig godt indspil med lobwedgen gav mig dog en 1½ meter for at slutte i runden 79 slag og redde den smule ære der var tilbage, ved i det mindste at komme under 80 slag. Gæt selv hvordan det gik.

 

Til gengæld var der en anden der præsterede noget bedre golf end jeg var i stand til. Sacha havde startet hårdt ud med en par sit 1. hul, det lange par 5 hul 17 og en dobbeltbogey på hullet efter. Da hun på vej ned af hul 1 fik øje på mig, blev hun dog efter sigende så nervøs at hun prompte præsterede 1 point på de næste 4 huller. Hun kæmpede sig dog tilbage, og med en flot afslutning i form af 23 point på bag-ni reddede hun sig rundt i 34 point, nok til endnu en 1. plads til samlingen! Dejligt at se og stort tillykke :)

 

Alt i alt en dejlig golfweekend - det var første, men absolut ikke sidste gang, vi prøver det.

 

Tak for denne gang - Lars

     

Sneak peaks:

 

Have

a

peak

at

my

artwork

"When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished by how much he'd learned in seven years."
- Mark Twain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsarkiv:


» Klik her for at se arkiverede nyheder.

Folsberg.dk © 2006 • Lars Folsberg • lars@folsberg.dk