Latest news (in Danish):

11.06.09 » Personlig golfsucces.

Vær velkommen

I en kommentar til en tidligere nyhed havde Peter efterspurgt eksport af lidt godt vejr fra Danmark til Argentina. Så værsgo' Peter, her har du lidt typisk dansk sommervejr for de næste par dage:

Divisionskamp mod Holbæk
I weekenden blev der spillet divisionskampe, og ligesom sidste spillerunde skulle jeg spille for vores tredjehold i 4. divison. Den første kamp var i vindblæste Holbæk, hvor greens var hurtige og roughen var høj og modbydelig. Dagen forinden havde jeg prøvespillet banen, og lad os bare sige at jeg ikke just sluttede med det samme antal bolde i bag'en som jeg startede med.
Jeg vidste derfor at det var altafgørende at holde bolden i spil fra tee, for et drive i roughen kostede minimum ét slag.
Min modstander var en gut i 30'erne ved navn Lennart, som vist havde omtrent samme handicap som jeg selv.
Efter at have delt de to første huller, så snuppede jeg hul 3 efter et fantastisk lobslag fra rough ind til 3 meter og et holet put.
Dagens slag faldt på hul 4, et relativt langt og tricky par-4 hul. Efter at have drivet ud i den utilgiveligt høje rough og dernæst hakket et 9-jern godt fremad, så stod jeg med 71 meter tilbage til pinden. Den var godt beskyttet i højre bagkant, lige bag en dyb bunker, så det krævede et godt slag med masser af spin for at få den tæt på. Umiddelbart bag green lå en stor bakke, så jeg fik den idé at udnytte skråningen til at komme tæt på pinden. Jeg tog mit sandjern, rensede rillerne godt med en tee, greb ned på jernet og slog et hårdt 3/4 slag. Jeg kunne med det samme mærke at bolden var ramt perfekt - den landede lige bag pinden, sprang fremad mod bagkanten... og SÅ fik boldens backspin fat i græsset og den rev 2-3 meter tilbage, ned til få centimeter fra koppen og en givet par - 2 up.
Det næste hul blev delt, men så begyndte jeg at trække fra. Mine drives sad midt i fairway og mine jernslag var mod pinden. Efter 4 vundne huller i træk var jeg hele 6 up efter de første ni huller. Jeg tillod mig at slippe speederen lidt, hvilket resulterede i at min modstander fik hentet et par huller. Det blev dog aldrig for alvor tæt, og jeg kunne lukke matchen med en komfortabel 4/3 sejr.

Mine holdkammerater tog også godt fra sig. Lille (frække) Frederik sluttede med at hole et birdeput fra 10-15 meter på hul 17 til en 3/1 sejr og Niels E. var helt suveræn med en 5/4 sejr i 2. singlen. Niels var 1 under par da kampen sluttede på hul 14.
Dermed skulle vi kun hente én sejr mere i en af de resterende 3 kampe. Rasmus Riisberg var kommet suverænt fra start med 4 up efter fem spillede huller, men på bag-ni ude på øen var det begyndt at smuldre, kombineret med en modstander der holede puts fra højre og venstre. Rasmus endte derfor med at være 1 ned da han skulle tee ud på hul 18. I mens havde vores foursome bestående af brødrende Bo og Marc Elkjær tabt stort - hele 5/3.
Da Henrik "Frede" var forhindret i at spille, så stillede vi med vores pro-træner Jan Nielsen (9els1!) som førstesingle. Undervejs i hans match havde hans modstander holet hele 2 indspil fra hhv 20 og 30 meter, så Jan var 1 ned på hul 17. Her slog Jan desværre i en sø han havde overset og hans modstander kunne derfor vinde 2/1.
Heldigvis lykkedes det Rasmus at vinde hul 18, så kampen endte 7-7. Desværre er det ikke rigtig et resultat vi kan bruge til så meget, da det netop er Holbæk som vi ligger og kæmper med for at undgå nedrykning.

Så var der mere succes for andetholdet, som i denne spilleweekend stillede et virkelig slagkraftigt hold. Foursome bestod af de to førsteholdsspillere Henrik Madsen og Kenneth Stoumann, førstesinglen var pro Karsten Kirsch og i andensingle pro-assistent Thomas Lindhardt. De tre unge spillere Emil Stengade, Daniel Nielsen og Rasmus Rosbæk fuldendte et hold hvor det højeste hcp var 3,7.
De spillede på udebane mod rækkens førerhold, Blommenslyst. Det blev en uhyggelig tæt kamp, på trods af at vores foursome rundbarberede deres modstandere med hele 6/5. Karsten tabte 3/1, Thomas tabte på hul 18 og Rasmus i femtesinglen blev slået 5/4. Heldigvis vandt Daniel 2/0 i sin single og da Emil lukkede sin match med en 2/1 sejr, så vandt GTS 8-6.

Førsteholdet spillede på hjemmebane mod sidste års danmarksmestre fra Kokkedal. Kampen blev en magtdemonstration fra vores side med en suveræn 5-1 føring efter foursomes. Da kun to af singlerne blev tabt endte kampen 12-6 til GTS som dermed var tilbage i kampen om medaljerne i Elitedivisionen.

Divisionskamp mod Kalundborg
Om søndagen var vi på "hjemmebane" i Trelleborg og skulle forsøge at få revanche mod Kalundborg som vi tabte til i sæsonens første kamp. Vi blev mødt af synet af langhårede, uklippede og ujævne greens. Da andetholdets holdkaptajn ringede til greenkeeperen, fik han at vide at han holdt fri og at han da så i øvrigt var fuldstændig ligeglad om der var divisionskamp den dag. Flot.

Anyway, dagens modstander var Sune, en tidligere førsteholdsspiller fra Kalundborg, og jeg var stærkt opsat på at vinde min kamp.
Efter at have tabt første hul, så fik jeg udlignet på hul 3 med en god par. De næste to huller blev delt, men på hul 6 kom jeg 1 up for første gang i matchen. På trods af en bold i hazarden på det 599 meter lange hul 7 så lykkedes det mig at redde en god deler. De tre efterfølgende huller blev også delt, men på det drilske hul 11 slog min modstander en lostball mens jeg selv slog bolden ud midt i fairway. Jeg vinder hullet på en sikker par. Næste hul vinder jeg også på en par, da min modstander slog sit drive i roughen.
På det 420 meter lange par-4 hul 13 slår jeg over green, men chipper ind til en gimmie fra en svær position og vinder hullet. På hul 14 har jeg chancen for at lukke matchen med et 4-meter put, men bolden stopper kort af hullet, midt i. Med dormie 4 har jeg endnu en chance for at lukke matchen med et 3-meter put på hul 15, men bolden stopper et HALVT boldrul kort af hullet. Langsomme møggreens. Min modstander holer en god 3-meter for at holde liv i matchen. Uheldigvis for ham så hooker han efterfølgende sit drive ud i tyk rough på hul 16. Jeg sender et perfekt drive ud midt i fairway. Sune forsøger at slå langt frem fra roughen, men græsset lukker sig om jernet så han hooker den videre frem i det tykke. Da dette scenarie gentager sig i hans tredjeslag går han hen og giver mig hånden og siger tak for kampen som derfor ender 4/2.

Desværre spillede ingen af mine medspillere op til vanlig standard. Faktisk taber samtlige, hvilket er både skuffende og ringe, da Kalundborg absolut ikke stillede med et skræmmende hold. Vi må derfor se i øjnene at vi ikke selv kan afgøre vores skæbne i vores pulje. Selvom vi vinder vores to sidste kampe, så kræver det stadig at Holbæk maksimalt får uafgjort i deres sidste kamp hjemme mod Kalundborg. Ryggen mod muren...

Andetholdet spillede også i Trelleborg, mod Lillebælt som de tabte stort til i sæsonens første kamp.
Denne gang blev der dog ikke vist nogen nåde, og Lillebælt fik virkelig tæv. Både Thomas og Daniel vandt 5/4, mens Rasmus Rosbæk og vores foursome vandt 4/3. Emil vandt 2/0, mens Karsten Kirsch som den eneste tabte sin kamp 2/1.
Det betyder at andetholdet nu fører sin pulje, 2 point foran netop Lillebælt på andenpladsen.

Førsteholdet var i Hillerød for at få revanche mod rækkens overraskende suveræne tophold. Efter at vi var kommet foran 4-2 efter foursomes, så gjorde Hillerød næsten rent bord i singlerne. Kun Michael Jürgensen formåede at vinde sin kamp. To af Hillerøds sejre blev sikret på hul 18 i form af 1/0 sejre. Hvis de var gået den anden vej havde GTS vundet 10-8, men da dette ikke var tilfældet, så vandt Hillerød med de overbevisende cifre 12-6.
Det bliver rigtig svært for førsteholdet at nå medaljespillet nu, og vi må nok nærmere indstille os på at forsøge at undgå nedrykning, frem for at gå efter guldet.

De sidste og afgørende spillerunder er først i weekenden d. 8 og 9 august, og der kommer til at være meget på spil for alle tre hold.

Godt spil til Tirsdagsgolf
Da vi havde været i Irland forrige uge, så havde jeg ikke fået tilmeldt mig den ugentlig omgang Tirsdagsgolf.
Jeg havde da ikke givet op, og da der dukkede en afbudsplads op, så greb jeg straks chancen.
Da jeg ankom i Korsør regnede det, og det blev det ved med. Kraftigt blæsevejr, temperaturer omkring 10-12 grader og heftigt regnvejr fik mig til seriøst at overveje, hvorfor jeg dog i alverden havde taget tidligt hjem fra min lune, og frem for alt, tørre arbejdsplads.
Efter at have drivet ned lige bag et træ på første hul og chippet ud, så slog jeg en lobwedge ind til 2 meter og holede for en god par. Efter en bogey på hul 2 reddede jeg endnu en god par på hul 3 efter et langt indspil ind til 1 meter fra hullet.
På hul 4 slog jeg to perfekte slag, men efter et tre-put måtte jeg gå derfra med en bogey. Efter at have slået tredjeslaget i et æg klods op af bunkerkanten på hul 5, så måtte jeg notere endnu en bogey.
Regnen havde nu gjort alt vådt og glat, hvilket udmøntede sig i et besynderligt slag med min hybrid på hul 6. En underlig tung dyk-and der blev fanget af det høje buskads i søen midt i fairway. Jeg tror sgu aldrig jeg har været i den sø før, men ikke desto mindre har jeg nu prøvet det.
Jeg droppede bag søen og slog et godt 6-jern fra 160 meter op lige venstre om green. Derfra chippede jeg ind og puttede i til en bogey. Efter en god par på det svære hul 7, så slog jeg et perfekt slag ud på par-3 hullet 8. Bolden stoppede 1½ meter fra hullet og jeg puttede i for en dejlig birdie.
På hul 9 laver jeg en regulation par og runder dermed i 39 (+3). På hul 10 sender jeg et godt drive i fairway, hybrid op foran green, og indspil ind 3 meter fra pinden. Mit birdieforsøg sniger sig forbi hullet, men her er det så at filmen knækker. Jeg går hen for at tjatte min 30 centimeter retur i hul, og hvad der så sker i træføjeblikket ved jeg stadig ikke. Faktum er at jeg rammer bolden helt skævt og slår den ved siden af. Dybt urutineret.
Efter tre solide regulation pars så missede jeg green på hul 14. Efter et pænt indspil til 2-3 meter missede jeg dog mit par-put. På det altid svære hul 15 drivede jeg sikkert langt indover problemerne og ind på 14. fairway. Derfra havde jeg 118 op af bakken til pinden. Jeg slår et godt slag og da jeg kommer op til bolden kan jeg se at den ligger under 3 meter fra hullet. Jeg slår et super put og med en birdie er jeg tilbage i +4.
Et godt drive på hul 16 blev fulgt op med en gapwedge der drev lidt venstre i vinden. Fra omkring 8 meter præsterer jeg desværre dagens tredje tre-put...
Med regulation pars på hul 17 og 18 slutter jeg runden i 78 slag (+5), hvilket er to slag dårligere end handicap. Med tanke på det dårlige vejr forventede jeg at det kunne række til en plads i pengene, og jeg fik ret. En andenplads, kun ét slag bagefter vinderen, og 105 kr i lommen. Jeg kan kun ærgre mig over den dårlige putning, havde jeg bare ikke misset den lille på hul 10 havde jeg vundet dagens turnering.
Jeg er dog stadig rigtig godt tilfreds med dagens spil i de svære forhold. Jeg misser kun én green på bag-ni, men som så mange gange før i denne sæson, så bruger jeg for mange put, denne gang 34. Næste turnering for mit vedkommende er, udover næste omgang Tirsdagsgolf, Sydbank turnering i Trelleborg sammen med Sacha søndag d. 21.


Tak for denne gang - Lars

Kommentarer

     

Sneak peaks:

 

Have

a

peak

at

my

artwork

"When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished by how much he'd learned in seven years."
- Mark Twain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsarkiv:


» Klik her for at se arkiverede nyheder.

Folsberg.dk © 2006 • Lars Folsberg • lars@folsberg.dk