Latest news (in Danish):

03.05.09 » Der sker ting og sager.

Katastrofen i Trelleborg
Lørdag d. 25/4 bød på udtagelsesrunde i Trelleborg. Uden at overdrive så blev det årets hidtil dårligeste runde, og jeg er meget utilfreds med måden det skete på. Jeg havde håbet på at mit bundniveau gennem det sidste års tid var blevet hævet, så selv en virkelig dårlig runde ikke ville være højere end omkring +10.
Efter bla. 4 tre-put og nogle løse slag omkring greens turnede jeg dog i katastrofale +10.
Opsat på i det mindste at spille en god bag-ni fik jeg midlertidigt vendt skuden for et kort øjeblik. Efter et dårligt drive på det 420 meter lange hul 10 slog jeg en god hybrid på green fra 199 meters afstand. To put sikrede en par. Den blev fulgt op med endnu en regulation par på hullet efter.
På det 552 meter par-5 hul 12 drivede jeg i bunker og fik et elendigt leje helt op af kanten. Efter at have slået ud med en wedge slog jeg en god spoon, som desværre trillede i greenbunker få meter før flaget. Jeg stod nu i bunkeren med under fem meter til pinden. Det lidt for forsigtige bunkerslag nåede ikke op og det næste gik langt forbi flaget. Dobbeltbogey. På hullet efter, et 420 meter uphill par-4 hul gjorde jeg det eneste man ikke må, trak drivet i venstre. Jeg fandt dog bolden inde i nåleskoven, chippede ud, men slog derefter mit 3. slag i greenbunker. Af uforklarlige årsager måtte jeg endnu en gang bruge to bunkerslag for at komme op, og det endte i en forfærdelig tripplebogey.
Hullet efter spillede i stiv modvind, og efter at have slået kort af green og chippet ind, så måtte jeg notere dagens femte (!) tre-put. Dobbeltbogey. Efter hurtigt kig på scorekortet kunne jeg konstatere at jeg var hele +17 og skulle derfor slutte med fire pars bare for at holde mig under pinlige 90 slag.
Hvis jeg skal tage noget positivt fra min runde, så må det vel være at det rent faktisk lykkedes. Med to regulation pars og to scramblede pars så lykkedes det mig akkurat at holde scoren i 89.

Scorekortet kan i øvrigt ses her.

Lidt hurtig statistik fortæller følgende:
3 fairwaytræf
6 greens i regulation
38 putt
3/12 scrambles

Med andre ord:
- Værste driving nogensinde i al den tid jeg har ført statistik. Jeg følte virkelig heller ikke at jeg ramte et eneste godt drive hele dagen.
- Meget lavt antal GIR, men kun forventeligt med den dårlige driving og de lange huller i mente.
Katastrofalt mange putt, især med tanke på det lave antal GIR.
- Utroligt ringe spil omkring greens. Jeg nåede aldrig at vænne mig til greens hårdhed og hurtighed og chippede dem slet ikke tæt nok.
Slutteligt var mine bunkerslag også overraskende dårlige. Det er helt klart noget jeg skal have trænet på.

Oprejsning i Korsør
Efter skuffelsen i Trelleborg brugte jeg derfor 1½ time på rangen i Korsør om aftenen med et kamera. Jeg fandt ud af at mine skuldre fortsat var åbne i lineup, på trods af mine forsøg på at ændre det.
Det resulterer naturligvis i slag der kan ende over hele anlægget.
Jeg prøvede derfor at arbejde på at få dem på plads og træne nedsvinget. To af mine sving kan ses nedenfor.
Start videoen ved at klikke på det store "Play" ikon midt i billedet.
Ved at trykke på piletasterne til højre og venstre kan videoen ses frame for frame.

Slag med driver:


Slag med 4-jern:


Dagen efter skulle vi spille en træningskamp mod Maribo Sø på hjemmebane i Korsør. Formatet var hulspil og jeg kom ud kl 8.30 mod Maribos 2. single, en flink fyr i hcp 2,3.
Det var til gengæld en mere positiv oplevelse i forhold til dagen før.
Efter at jeg vandt hul 1 bølgede stillingen frem og tilbage gennem hele matchen, uden at jeg dog på noget tidspunkt var nede.
Efter at jeg havde vundet hul 16 for at være dormie 2, så tog min modstander hul 17 og vi skulle derfor ned af 18. hul.
Vi sendte begge en hybridkølle op af højre side af fairway, og fra 107 meter slog jeg en pitchingwedge ind til 5 meter fra hullet. Herfra satte jeg puttet lige midt i hullet til en dejlig afsluttende birdie og afgjorde dermed matchen 2/0.
Bag-ni blev gennemført i 39 slag (+2) og det er trods alt det bedste i denne sæson indtil videre, så jeg føler at der er fremgang at spore.

Der skrues på svinget
Hele den seneste uge er gået med seriøst havearbejde, og jeg har faktisk slet ikke haft tid til golf.
I går fik jeg så en lektion hos Thomas og vi fik identificeret en lille detalje som har haft enorm betydning for mine slag. Mit grip har simpelthen været for stærkt, så jeg har ofte ramt bolden med et lukket køllehoved. Dette forklarer mine slag i venstre, da det ikke udelukkende skyldes de åbne skuldre. Vi nåede også lige at kigge på mine bunkerslag og der kunne Thomas konstatere at bolden skulle adresseres meget mere ude til venstre fod, at jeg ikke skulle grippe så langt ned på jernet og at køllehovedet skulle åbnes noget mere. De ændringer gav med det samme positiv effekt på mine slag.
Om eftermiddagen var jeg så ude og teste ændringerne på et par huller i Korsør. Jeg spillede hul 1,2,3,9,10,11 og 18. På de syv huller præsterede jeg hele fem birdies, fire af dem fra under 1½ meter efter fantastiske wedgeslag snorlige mod pinden (hul 1,2,10,18). Den sidste var en chip-in fra forkant på hul 9 efter en snorlige, men for kort, pitchingwedge.

Sidste udtagelsesrunde i Trelleborg
Efter gårsdagens skarphed var jeg derfor fortrøstningsfuld da jeg teede ud kl 8.45 i Trelleborg. Desværre må jeg indse at selvom mit lange spil er i stadig forbedring så er det korte omkring green nærmest fornærmende ringe.
Hver gang jeg spiller i Trelleborg kommer der også dobbeltbogeys ud af det rene ingenting, og det gentog sig i dag. På huller hvor jeg i Korsør ville scramble par eller i værste tilfælde notere en bogey, der ryger der altså dobbeltbogeys på kortet i Trelleborg. Efter 9 huller uden meget at vifte med flaget over, hvor højdepunktet var en bogey på hul 9, hvor jeg holede en god 5-meter efter at have slået teeslaget i vandet, så turnede jeg i +8.
Ligesom sidste runde var jeg opsat på at forbedre scoren på bag-ni, og denne gang lykkedes det heldigvis noget bedre. En god par på hul 10 efter et birdieputt langs hulkanten blev fulgt til dørs af en sikker regulation par på det mystiske hul 11.
På det 550 meter lange par-5 hul 12 blev mit 2. slag desværre fanget i et dårligt leje i en fairwaybunker. Herfra kunne jeg ikke nå green og resultatet blev en bogey.
Hvis man skal vælge en positiv ting at tage med fra hul 13, så må det være at jeg forbedrede min tripplebogey fra sidste runde, denne gang blev resultatet en dobbeltbogey. Et forfærdeligt leje lige ude i roughkanten efter drivet, og to (...) dårlige indspil.
På hullet efter stod jeg med 127 tilbage efter en solid 3-wood fra teestedet. Mit 9-jern blev slået lige på stilken, og bolden lagde sig til rette lige over en meter fra hullet. Desværre kunne jeg ikke holde snotten nede og skubbede puttet højre om hullet. Efter en regulation par på hul 15, slog jeg mit andetslag med et lille 7-jern fra 140 op til en 3-4 meter fra hullet på hul 16. Puttet sad lige midt i hullet til en dejlig birdie.
På hul 17 missede jeg green lige venstre om, og uheldigvis blev bolden fanget i noget voldsom urt. Herfra kunne jeg kun hakke bolden ud, og da jeg ikke kom ind-og-i derfra, resulterede det i en rigtig ærgelig dobbeltbogey.
Efter et perfekt ramt drive på par-5 hullet 18 kunne jeg desværre konstatere at bolden var blevet fanget i sandkassen, omkring 270 meter fra teestedet. Herfra slog jeg et perfekt 6-jern op lige inden åen der går på tværs af hullet før green. Med 79 meter til en pind der stod og fristede helt ude i højre side langs vandet, så slog jeg et perfekt sandjern ind til en ½ meter fra hullet. En dejlig birdieafslutning reddede en bag-ni i 39 slag (+3) og jeg fik dermed begrænset skaden til en 83'er. Scorekortet kan ses her.

Alt tyder på at menuen står på tredjeholdsgolf i weekenden d. 16-17 maj, og det er jeg ikke utilfreds med - spillet har ikke været til mere. Men når det er sagt, så føler jeg at udviklingen går i den rigtige retning og jeg vil helt klart bestræbe mig på at spille mig på holdet til de næste kampe.

Tak for denne gang - Lars

Kommentarer

     

Sneak peaks:

 

Have

a

peak

at

my

artwork

"When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished by how much he'd learned in seven years."
- Mark Twain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsarkiv:


» Klik her for at se arkiverede nyheder.

Folsberg.dk © 2006 • Lars Folsberg • lars@folsberg.dk